Træleksikonet
Masser af viden om træ

Designer - en af træets uddannelser

Resumé: 
I artiklen kan du læse om uddannelsens indhold og adgangskrav samt om jobbet som designer. Artiklen indgår i serien om træets mange uddannelser.

Forfatter:
Jakob Rygg Klaumann

Adressen på dette dokument:
http://www.trae.dk/Dokumenter/
Dokument.asp?DokumentID=766

Træets uddannelser - designer

Uddannelsens indhold

Designuddannelsen er ikke udelukkende målrettet mod materialet træ, men flere fag handler direkte om træbaserede materialer og disses anvendelse. Og gennem hele forløbet kan du vælge at specialisere sig eller selv sammensætte sin tværfaglige uddannelse, og dermed styre mod træet.
TV af plantefibre
Et TV hvor kabinettet er af træ. Trædesign af Phillippe Starck.

Designuddannelsen skærper og udvikler dine evner for innovativ, æstetisk formgivning og problemløsning i en vekslen mellem konkrete, materialenære tilgange og abstrakte, teoretiske tilgange. På denne måde bliver du i stand til at løse både konkrete, teoretiske og abstrakte designopgaver på et kunstnerisk grundlag.

Uddannelsen er baseret på forelæsninger og projektarbejde og varer i alt 5 år, sammensat af en 3-årig grunduddannelse og en 2-årig overbygningsuddannelse. Uddannelsen er organiseret på to institutter, der tilsammen udbyder 8 studieretninger. Træaktiviteterne på Danmaks Designskole foregår på studieretningen "Møbel- og rumdesign".

Jobbet

For en designer er kreativitet og innovation eller nyskabelse nogle af nøgleordene, og i en bred forstand kan designeren siges at arbejde med at finde løsningen på et problem. Ofte vil designeren dog arbejde med at formgive og forene elementer som udseende, funktion, konstruktion i fremstillingen af konkrete produkter, eksempelvis rum, møbler eller brugsgenstande. Designere arbejder med alle materialetyper, herunder træ. Træ er et levende material og mulighederne for at
Her er et eksempel på stukket træ
Eksempel på stukket træ. Mulighederne for formgivning af træ synes uendelige.
udforske og formgive træmaterialet bliver aldrig udtømt.

Adgangskrav

Foruden en adgangsgivende eksamen (eks. en gymnasial eksamen) skal man bestå en optagelsesprøve for at kunne få adgang til designstudiet. Du kan læse mere om adgangskravene for optagelse i 2005.

Hvor finder du mere information?

Danmarks Designskole
Strandboulevarden 47
2100 København Ø
Telefon: 3527 7500

www.danmarksdesignskole.dk

Designskolen Kolding
Ågade 10
6000 Kolding
76 30 11 00

www.designskolenkolding.dk

Til toppenTil toppen

Træ Er Miljø
3F - Brancheforeningen Danske Byggecentre - Dansk Skovforening - Dansk Træforening
Danske Træindustrier - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning - Miljøstyrelsen
Naturstyrelsen - Træ- og Møbelindustrien - Træinformation