www.trae.dk ønsker en glædelig jul!

TEMA: Juletræet

Jul er duften af gran indendøre.
Til Jul inviterer vi skoven indenfor i stuerne.

Trae.dk har samlet masser af information om juletræer og ønsker alle læsere en god Jul.

Nyheder

Trods Julemandens travle tidsplan har han taget sig tid til at være ambassadør for den europæiske skovuge. I en video fortæller han om skovenes vitale betydning.

Mad med gran
26-10-2012

Grantræer bliver oftest anvendt til tømmer, papir og juletræer. Men gran kan også bruges i køkkenet som krydderi og smagsgiver. Ny kogebog viser hvordan.

Når juletræet har udtjent sin værnepligt juleaften ryger de fleste til affald. Men træet kan bruges til meget andet, og der er sysler til mange gode timer med børnene i de mørke vinteraftner.

De danske juletræer har fået for meget sol. Solskoldning vil være en nærliggende beskrivelse, men faktisk er årsagen udtørring af nåle. Faktum er at mange træer har fået røde nåle.

I Ingeniørens julekalender finder Overnissen ud af om det skader klimaet at fælde juletræer.

Kombinationen af levende lys og et tørt juletræ er som at pynte op med en brandbombe. Se en video der forskrækker og se hvordan du med få, enkle råd får en sikker jul.

Når juletræet skal bringes hjem med bil er det vigtigt at spænde træet ordentligt fast. Ellers kan juletræet hurtigt blive til et dødbringende projektil.

10 millioner. Så mange juletræer eksporterer Danmark hvert år ud i den store verden. Den danske juletræsbranche er grundlagt på viden og forskning. Hvert år i december gør juletræsforskerne status.

Det varme klima er ikke godt for juletræer og pyntegrønt. Læs her hvorfor.

Forskere har for længst slået fast at klimaforandringer ændrer træers vækst. Men hvordan påvirkes juletræerne?

I år er der grund til at pynte juletræet særligt fint. I år er det nemlig 200 år siden at juletræet så sit første lys i Danmark.

Man kan finde mange vidnesbyrd om hvornår og hvordan træet gjorde sit indtog i juleskikken. Læs en bid af historien her.

Ifølge en svensk undersøgelse er rødgran det mest miljørigtige valg af juletræ, hvis man skal vælge mellem rødgran, ædelgran og plastgran.

Plantedirektoratet har sat fokus på den økologiske produktion og salg af juletræer og pyntegrønt og konstaterer at langt de fleste producenter overholder kravene til økologi.

Smukt ser det ud - juletræet med sin pynt. Men i den varme stue tørrer træet og efterhånden drysser nålene af. Få svar på HVOR mange nåle der faktisk kan drysse af et juletræ.

Det lyder som en klassisk julefrokost: juleøl og hovedpinepiller. Men det er et råd til juletræskøbere, der vil holde nålene på juletræerne længst muligt. Mon H. C. Andersens har en finger med ...

Nordmannsgranen er danskernes foretrukne juletræ. Den er indført fra Kaukasus og adskiller sig markant fra rødgranen. Læs om juletræet og om hvordan du forlænger holdbarheden.

For anden gang blev to danskere fra Netherraw Forestry fra Scotland vinder af en koncurrence om at levere årets juletræ til Downing Street 10.

Forskere har afsløret at juletræer også kan danse - og ikke nok med det. De kan også danse i takt! Hvis du tror det er en juleand, så se med her.

Julen er sansernes fest. Lys, lyde og duft skaber den rette stemning. Men plasticjuletræet bringer julestemningen i fare. Et online computerspil slår plastictræet tilbage og sikrer julefreden.

Børn og træ

Denne artikel handler om juletræer og hvordan man dyrker dem og fælder dem.