Øl med træsmag

0

Af -

I drikke som f.eks. rødvin, rom, sherry og whisky er træ som smagsgiver en klassiker i form af lagring på egetræsfade.

Men øl kan også laves med træsmag. Det gør f.eks. skotske Innis & Gunn der producerer øl lagret på egetræsfade.

Startede ved en fejl

Ifølge fortællingen om øllens tilblivelse startede det hele som en fejl – eller tilfældighed om man vil.

Det var nemlig et whiskydestilleri der i første omgang ønskede egetræsfade med øl, for at give ekstra smag til whiskyen.

Men nysgerrige sjæle på destilleriet smagte forsøgsvist på øllet i fadene og fandt hurtigt ud af at smagen var blevet ganske bemærkelsesværdig. Egetræet havde nemlig transformeret øllet til en usædvanlig raffineret bryg.

Tog hurtigt ideen til sig

Innis & Gunn tog hurtigt ideen til sig og kan i dag glæde sig over den heldige opdagelse.

For lige siden har Innis & Gunn dedikeret sig til at dele den unikke smag af egetræs-modnet øl med verden.

Og øllet smager tilsyneladende fortræffeligt, for salget går ifølge pålidelige kilder hurtigere end bryggeriet kan nå at producere det.

Skål!

Se mere på Innis & Gunn.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×