www.trae.dk
Danmarks portal for træ

Svensk kampagne sætter fokus på skovens klimaindflydelse

Resumé: 
Kampagnen sætter fokus på skovens positive klimaindflydelse under temaet: ”Skoven – naturens egen medicin mod klimaforandringer”

Forfatter:
Stud. Silv Simon Auken Beck

Dato:
30-6-2008

Adressen på dette dokument:
http://www.trae.dk/Dokumenter/
Dokument.asp?DokumentID=1119

Svensk kampagne sætter fokus på skovens positive klimaindflydelse

”Skoven – naturens egen medicin mod klimaforandringer”. Det er temaet for den svenske skovindustris igangværende klimakampagne. Kampagnen skal over sommeren udbrede budskabet om den klimavenlige skov på store tavler i skovbryn og på afdrifter i skoven.

Svensk kampagne om skovens positive klimaindflydelse
Figur 1 På kampagnens hjemmeside bliver det på lærerig og underholdende vis forklarert hvordan træer optager kuldioxid fra atmosfæren og lagrer det i træ- og skovprodukter

Skovens vigtige rolle

Kendskabet om skoves vigtige rolle for klimaet er lav i Sverige. Derfor vil de svenske Skogsindustrier gøre befolkningen opmærksom på skovens og træs egenskab til at optage og binde luftens CO2. En egenskab der i kampagnen bliver kaldt naturens egen medicin imod klimaforandringer.

Skoven skal bruges

Et af kampagnens vigtige budskaber er, at en skov skal bruges.
En skov der drives bæredygtigt og hvor arealet med jævne mellemrum bliver fældet og genplantet optager betydeligt mere CO2 fra atmosfæren end skov der står urørt.

Underholdende og lærerig hjemmeside

I kampagnen indgår også et faktablad der kaldes ”skovens lille grønne”. Ligeledes er der lavet en hjemmeside på nettet der på underholdende vis forklarer hvordan træer optager kuldioxid fra atmosfæren og lagrer det i træ- og skovprodukter.

Hjemmesiden er naturligvis på svensk, men selvom man måske ikke kan forstå alt hvad der bliver sagt og skrevet, er besøget alligevel en sjov og lærerig oplevelse.

Hjemmesiden kan besøges på følgende link: http://www.skogenochklimatet.se/


 

Til toppenTil toppen

Træ Er Miljø
3F - Brancheforeningen Danske Byggecentre - Dansk Skovforening - Dansk Træforening
Danske Træindustrier - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning - Miljøstyrelsen
Naturstyrelsen - Træ- og Møbelindustrien - Træinformation