Se Træ Er Miljøs tegnefilm om verdens mest miljøvenlige byggemateriale

Nyheder

Kan det være en god ting at der er svamp i dit træværk? Ja, når det er den slags svamp der kan erstatte lim.

Byens træer
17-3-2014

Gratis e-bog fra Statens Naturhistoriske Museum fortæller om byens træer i ord og billeder.

Med en ny og skrap lovgivning, der forbyder import og handel med illegalt fældet træ, må trævirksomheder være ekstra på vagt.

I en særudstilling på Esrum Kloster sættes der fokus på billedskærertradition fra middelalderen til i dag og træet som kunstnerisk materiale.

De to storme i oktober og november væltede til sammen én million kubikmeter træ til en værdi af 300 millioner kroner. Stormrådet har netop erklæret at der var tale om stormfald der udløser erstatning.

EU er på vej med ny skovstrategi med fælles principper for et bæredygtigt skovbrug og bedste anvendelse af skovens ressourcer.

Det er bl.a. træ som giver den gode smag til rødvin, rom og whisky. Nu kan du også få øl med træsmag.

Høj tillid i udlandet gør danske brændeovne til en eksportsucces. Danske forbrugere holder igen, måske af frygt for nye afgifter. Men den frygt er ubegrundet, lyder det fra brancheorganisationen DAPO.

Ny håndbog fra Træinformation giver detaljerede anvisninger på hvordan undertage af banevarer, træfiberplader og faste undertage på brædder, krydsfiner eller OSB-plader med tagpap bør udføres.

Energistatistik 2012 viser stort fald i energiforbrug og drivhusgasser. Årsagen er stærk stigning i anvendelsen af vedvarende energi, herunder træ, som står for halvdelen af den grønne energi.

Flere nyheder