Fundne emner

Der er fundet 54 resultater

“En verden af træ”

Her kan du lytte til Træ.dk’s podcast om at gøre verden bedre ved hjælp af træ.

Notre Dames skovtag får nye træer

Taget på Notre Dame er kendt som ”Skoven” – men som bekendt overlevede taget ikke den voldsomme ”skovbrand” for fire år siden. Genopbygningen er ved at tage fart, og 1.000 franske egetræer skal udgøre kirkens nye skov.

Træ ved Thorvaldsens Museum lever talrige liv

Et nyt plantebed, der indgår i udstillingen FLORA ITALICA på Thorvaldsens Museum, er lavet af 150 år gammelt genbrugstræ. Bedet er designet til adskillelse, så træet kan bruges igen og igen.

“Træ kan bidrage til at reducere klimaaftrykket fra byggeriet – men det kan ikke stå alene”

Seks skarpe om træ til Camilla Andersen, ph.d.-studerende hos BUILD og hovedforfatter bag en ny rapport om klimapåvirkning fra 45 træbyggerier.

Masser af træ til årets store designfestival

Der bliver kræset for alle træ- og designinteresserede, når festivalen 3daysofdesign i næste uge bryder løs i de københavnske gader - for 10. gang i streg og med rekordmange udstillende brands.

Film med pil og birk i hovedrollerne

En ny emballagefilm, der er både biobaseret og bionedbrydelig, er udviklet af pilebark i kombination med nanocellulose fra birketræet.

Ny rapport skal fungere som opslagsværk for træbyggeriet

En ny rapport undersøger 45 træbyggeriers klimapåvirkning og potentialet i at bygge med biobaserede materialer. Håbet er, at den kan bruges som et opslagsværk for dem, der gerne vil bygge med træ i fremtiden.

Grønlands vikinger importerede luksustræ fra Amerika

De gådefulde nordboere, der levede i Grønland, havde både midler, viden og fartøjer til at sejle til Nordamerika efter træ, ifølge nyt videnskabeligt studie.

Ny håndbog om trægulve

TRÆ 79 Trægulve er vejledning til enhver, der arbejder med trægulve. Bogen er den seneste i rækken af træhåndbøger fra Træinformation.

Længe leve Quercus robur – kongen af britisk løvtræ!

Ved den netop overståede kroning af Kong Charles III af Storbritannien sad den nyslåede konge på en 700 år gammel tronstol lavet af stilkeg, Quercus robur - landets nationaltræ og en af de mest elskede træarter, også herhjemme.

Videnskab og håndværk skal skubbe til biogent byggeri

Et nyt treårigt samarbejde mellem universitetsforskere og tømreruddannelserne skal accelerere den grønne omstilling i byggeriet ved hjælp af materialer som træ, tang, siv, halm og hamp.

Brænde-bog får liv på de skrå brædder

Norske Lars Myttings bestseller om brænde bliver nu til et teaterstykke på Det Norske Teatret.

Gammel by – ny hovedindgang

Den Gamle By i Aarhus har fået ny hovedindgang - bygget af det gode, gamle materiale træ, men i en smuk, nutidig fortolkning.

Forskere bygger transistor af træ

Den er lige lovlig stor, men den viser, at der kan være mange oversete muligheder for at udnytte biomasse i fremtidens elektronik.

Afsnit 15: Alt, hvad man kan lave af olie, kan man også lave af træ

Alt hvad man kan lave af olie, kan man også lave af træ, siger man. Så det er en drøm for trætilhængere, at affaldstræ bliver lavet om til olie og brugt til brændstof og plast og alt andet, som man hidtil har lavet af fossil olie. Alt hvad man kan lave af olie, kan man også lave af træ, siger man. Så det er en drøm for trætilhængere, at affaldstræ bliver lavet om til olie og brugt til brændstof og plast og alt andet, som man hidtil har lavet af fossil olie. Og nu er det ikke længere science fiction, men en teknologi i rivende udvikling. Vi har ringet til forsker og projektleder Magnus Stummann fra Topsøe.

7 sjove og spændende sager af træ

I takt med at verden får øjnene op for træ som klimavenligt materiale, udvikles hele tiden nye træprodukter. Træ.dk har samlet 7 af slagsen.

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×