Fundne emner

Der er fundet 56 resultater

Afsnit 25: Træ er rigtig godt at cirkulere

Det kan hedde upcycling, genanvendelse, genbrug, downcycling... men det handler alt sammen om at spare på ressourcerne og mindske mængderne af affald. Hør podcast med Betina Simonsen, direktør for Lifestyle & Design Cluster.

Satellitter skal holde øje med jordens skove

Et nyt globalt satellitinitiativ, som vil være i stand til at overvåge global skovrydning stort set i realtid, er på vej til opsendelse i januar 2024.

International skovkongres afholdes i Stockholm

En af verdens største skovbegivenheder, IUFRO World Congress, afholdes til sommer i Sverige. Kongressen afholdes hvert femte år og samler førende videnskabsfolk og topledere til en uge med skovbrug, klima og samfund på programmet.

Årets Bæredygtige Træbyggeri 2023 er åben for indstillinger

Foreningen Træ i Byggeriet hylder for andet år i træk Årets Bæredygtige Træbyggeri. Det er nu muligt at nominere et byggeri til prisen, der går til et byggeri med særligt fokus på bæredygtighed og lavt CO2-aftryk.

“En verden af træ”

Her kan du lytte til Træ.dk’s podcast om at gøre verden bedre ved hjælp af træ.

Afsnit 24: Træ tager tid

Lyt til podcast med Vivian Kvist Johannsen, Institutleder ved Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet.

Vinderen af årets tømrerpris er fundet

Godt tømrerarbejde og godt med lærlinge på entreprisen – det er succes-opskriften, der har sikret Jakon A/S årets tømrerpris.

Sverige kårer Årets Byggeri – og det er et træhus

Et af verdens største træhusprojekter er netop kåret som Årets Byggeri i Sverige. 'Cederhusen' hedder byggeriet, og selvom huset er svensk og træet på facaden canadisk, har et dansk firma også en finger med i spillet.

Møbelvirksomhed er Årets Læreplads

To møbelsnedkerlærlinge indstillede Carl Hansen & Søn til prisen som Årets Læreplads - og vandt. Prisen blev snuppet foran 400 andre virksomheder.

Operahuset i Sydney løber med træpris

Koncertsalen i det ikoniske operahus har vundet førstepræmien i Australian Timber Design Award 2023 efter en gennemgribende renovering

”Træ er bare betegnelsen for liv”

Seks skarpe om træ til Önder Yazar, tømrer og indehaver af virksomheden E. O. Tømrer & Entreprise A/S og aktuel som dommer i tv-programmet Nybyggerne på TV2.

Afsnit 23: Vi skal plante så mangfoldigt som muligt

Hør podcast med Oliver Bühler, som forsker og underviser i bytræer på Skovskolen under Københavns Universitet.

Folk reagerer forskelligt på naturen

Elsker du også træer og grønne områder? Så er det sandsynligvis et mix af arv og miljø, der er på spil. En ny undersøgelse viser nemlig, at vores natursyn både er medfødt og formet af opdragelsen, og det bør have indflydelse på vores valg af grønt i byerne, mener forskere.

Årringe afslører gigantisk, 14.300 år gammel solstorm

Rester af gamle skovfyr i de sydfranske alper indeholder beviser på den største solstorm, verden endnu har kendt til.

Maritimt Center vinder Danmarks ældste arkitekturpris

Esbjergs nyeste vartegn Lanternen er netop kåret til vinder af Danish Wood Award 2023. Priskomiteen fremhæver Maritimt Centers stærke arkitektoniske fremtoning, og at det er et projekt, der sanser stedet og udnytter dets fulde potentiale.

Kunstig intelligens afslører Danmarks – og Europas – “usynlige” træer

På tværs af Europa findes et enormt antal træer, som i dag overses i opgørelser over biomasse og CO2-lagring, viser en ny kortlægning fra Københavns Universitet lavet med kunstig intelligens og satellitbilleder. Næsten en femtedel af trædækket i Danmark er ikke med i statistikkerne, og i hele Europa har forskerne opdaget en milliard tons skjult biomasse.

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×