Junckers A/S

JUNCKERS’ massive trægulve er dansk kvalitet og design baseret på ansvarligt skovbrug og produktion – et valg med lavt klimaaftryk til gavn for både mennesker og miljøet.

Junckers er Europas førende producent af massive trægulve til sport, bolig og erhverv. Et massivt trægulv har en naturlig skønhed, som giver uanede indretningsmuligheder. Junckers gulve skaber elegant harmoni, de er stilrene og særprægede på én og samme tid. Uanset om du er til tidløst parketgulv, klassiske planker eller ekstraordinære sildeben, så har Junckers en løsning til dig.

Beregn dit gulvs CO2-aftryk

Med Junckers nye CO2-beregner kan du hurtigt og nemt sammenligne drivhuspotentialet (GWP eller Global Warming Potential) for flere forskellige gulvtyper og på denne måde få indblik i konkrete CO2-aftryk.

Det er ligetil at bruge CO2-beregneren, og det kræver ingen forudgående viden om GWP og CO2e (kuldioxid-ækvivalent). Ved at indtaste det samlede gulvareal i beregneren viser resultaterne, hvordan nogle gulvprodukter forårsager en stigning i mængden af ​​CO2 i atmosfæren, mens andre reducerer den. Produkter, der reducerer CO2, kaldes kulstofnegative og tallene viser tydeligt, hvor stor indflydelse vores valg af gulvbelægning kan have på klimaet, hvis udgangspunktet er træ.

Træ absorberer CO2

Resultaterne fra CO2-beregneren viser at træ giver den største CO2 reduktion. Det skyldes, at træ absorberer CO2 fra atmosfæren, når det vokser, og  fungerer som et CO2-lager. Lagringen bibeholdes når træ transformeres til produkter – eksempelvis gulvbelægning. Derudover kan et massivt trægulv holde i mange, mange årtier, hvilket er en væsentlig fordel for miljøet da det mindsker mængden af affald og sparer den kulstof-genererende energi, der skulle være anvendt i produktion og transport af et nyt gulv.

Klimakrisen kræver handling

CO2-beregneren er en del af Junckers’ indsats for at fremme mere bæredygtigt design og byggeri. På verdensplan sigter FN’s mellemstatslige panel for klimaændringer og Paris-aftalen mod at reducere udledningen af ​​drivhusgasser med 45 % inden 2030, og klimaforskerne advokerer, at det haster med at få nedbragt den årlige CO2-udledning på verdensplan. Det kræver både kollektiv handling og en ændring i vores personlige forbrugsvaner.

Resultaterne i beregneren

Junckers har brugt offentlige tilgængelige data baseret på miljøvaredeklarationer (EPD – Environmental Product Declarations) til at beregne miljøaftrykket for hver gulvtype. En EPD er et uafhængigt verificeret og registreret dokument med data om de drivhusgasser, der udledes ved udvinding, transport og forarbejdning af råvarer samt fremstilling af det færdige produkt og dets virkning på miljøet. Produktets GWP-tal er udtrykt som CO2e og danner grundlaget for Junckers’ CO2-beregner.

Prøv CO2-beregneren her

 

Foto: Junckers A/S

JUNCKERS samarbejder med naturen

Træ er en vedvarende kilde, med en naturlig evne til at optage kulstof fra atmosfæren – faktisk det eneste byggemateriale med netop denne egenskab, hvorfor træ er vigtig at anvende i kampen mod global opvarmning. Bæredygtighed har altid været en del af Junckers DNA og siden 1930’erne har hensyn til miljøet været centralt for virksomheden, der forener passion for massive trægulve af højeste kvalitet med ansvarlig brug af naturens ressourcer.

 

DESIGNET TIL AT HOLDE

Junckers er kvalitet, der holder i generationer. Tidløs stil med lang levetid.

100 % MASSIVT GULV

100% massivt træ med lavt klimaaftryk. Genbrugeligt og biologisk nedbrydeligt.

INTET TRÆSPILD

Overskudstræ transformeres til energi og forsyner vores fabrik og det lokale forsyningsnet.

BÆREDYGTIGT BYGGERI

Vi dokumenterer vores gulves miljøpåvirkning (EPD) – et vigtigt redskab til DGNB certificering.

INDEKLIMAMÆRKET

Junckers gulve og træplejeprodukter bærer det Danske Indeklimamærke.

ANSVARLIGT SKOVBRUG

Junckers gulve består af træ fra bæredygtigt forvaltede skove og er certificeret via FSC og PEFC.

 

Læs mere om Junckers og deres samarbejde med naturen

 

Kontakt

Junckers A/S
Værftsvej 4
4600 Køge

Telefon: 7080 3000
info@junckers.dk

Bliv Træambassadør

Sådan støtter du træ og Træ.dk.

Træambassadører

Se de virksomheder der har meldt sig som ambassadører for træ i Danmark.
Læs mere

TRÆAMBASSADØRER


En stribe virksomheder har meldt sig som ambassadører for træ i Danmark.

De arbejder selv med træ på den ene eller den anden måde og de fortæller omverdenen om træets muligheder og egenskaber.

Samtidig støtter de Træ.dk’s arbejde med at formidle veldokumenteret viden om naturens geniale råstof.

Din virksomhed kan også blive træambassadør.

 

 

Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×