Palsgaard Spær

Palsgaard Spær er ambassadør for træ.

DANMARKS STØRSTE

Palsgaard Spær er Danmark største spærfabrik og er storleverandør til byggebranchen af bl.a. PEFC-certificerede træspær, tagmoduler, vægrammer, dækmoduler og Posi-Joist™ bjælker og råhuse.

Alt produceres på topmoderne fabrikker og håndteres fra seks salgs- og konstruktionsafdelinger fordelt rundt om i landet.

  • Vi er en moderne og innovativ virksomhed. Vi følger markedet tæt, og stræber os på at være på forkant med udviklingen og bidrage til ny- og videreudvikling af de produkter, som branchen efterspørger. Vores mål er, at kunden får den bedste og mest optimale løsning til sit byggeri.

 

Tobias Smith – medstifter af foreningen Træ i Byggeriet

TRÆAMBASSADØR

Træ er vores primære råvare, og vi ønsker at fremme brugen af træ og dets mange anvendelsesmuligheder i moderne byggeri. Det gør vi med stor respekt for naturen og bakker op om, at skovene beskyttes og forvaltes bæredygtigt. Det er bl.a. derfor, vi fortrinsvis anvender PEFC-certificeret træ i vores produktion.

Palsgaard Spær er på nuværende tidspunkt (marts 2023) det eneste spærproducerende selskab i Danmark, der både har egen produktspecifik EPD, et klimaregnskab og en PEFC-certificering.

 

PEFC™-CERTIFICEREDE PRODUKTER TIL BYGGEBRANCHEN

Palsgaard Spær er PEFC-certificeret. Det betyder bl.a., at vi er med til at sikre genplantning og støtte indsatsen for at beskytte skovene.

Når man vælger PEFC-certificerede spær, opnås der bl.a. en fordel i DGNB-certificerede og Svanemærkede byggerier.

 

MILJØVAREDEKLERATION

Palsgaard Spær har en produktspecifik miljøvaredeklaration (EPD), som gælder for al konstruktionstræ, som anvendes i vores produktion. Miljøvaredeklarationen er produktbaseret, hvilket betyder, at vi nu kan tilbyde helt specifikke og reelle data på miljøpåvirkninger af vores konstruktionstræ, hvilket giver store fordele i en LCA-beregning.

En produktspecifik miljøvaredeklaration giver følgende fordele:

  • Et mere korrekt resultat i en LCA-beregning, fordi man får præcise data, og den usikkerhedsfaktor som tillægges LCA-beregninger med branche-EPD fjernes.
  • Det bliver lettere at sammenligne produkter og vælge materialer med mindst mulig CO2-udledning.
  • Man får præcise data, som kan bidrage til flere point i at opnå en bæredygtighedscertificering såsom DGNB og BREEAM.
  • Man får valide data, som opdateres regelmæssigt og er tredjepartsverificeret.

 

KLIMAREGNSKAB

Alle Palsgaard Spærs produkter er lavet af træ, og vi bidrager derfor allerede i høj grad til den grønne omstilling. Men vi vender alligevel blikket indad og arbejder målrettet på at nedbringe vores eget klimaaftryk – alt imens vi fortsat udvikler virksomheden og vækster.

Resultatet af vores klimaregnskab viser, at vi allerede på nuværende tidspunkt udleder minimalt CO2.

 

HELE PAKKEN FRA SAMME LEVERANDØR

Palsgaard Spærs produktvifte er bred, og vi producerer en lang række træbaserede produkter til byggebranchen; Alle spærtyper, Posi-Joist™ bjælker, tagmoduler, dækmoduler og vægrammer. Alle produkter er PEFC-certificerede og kan bygges sammen til et komplet råhus, eller bruges hver for sig.

De sidste 3 typer – tagmoduler, dækmoduler og vægrammer – er i hastig vækst og er et resultat af en øget efterspørgsel i markedet på produkter, som kan lette byggeprocessen ude på byggepladserne.

 

EN DEL AF NORDIC WOOD INDUSTRIES

Palsgaard Spær

Palsgaard Spær er en del af Nordic Wood Industries, der er en producent og leverandør af træbaserede materialer og præfabrikation til byggeri i Danmark og udvalgte lande i Nordeuropa. Koncernen beskæftiger samlet 550 medarbejdere med en total omsætning på mere end 800 mio. kr. Nordic Wood Industries’ selskaber dækker på nuværende tidspunkt 9 lokationer i både Danmark og udlandet.

 

Kontakt os her

Kig forbi vores hjemmeside for mere information om hvem vi er, og hvad vi kan. Eller giv os et kald på tlf. +45 75 77 51 55. Eller send os en mail via vores kontaktformular

Kontakt

Palsgaard Spær
Palsgårdsvej 5
7362 Hampen

Telefon: +45 75 77 51 55
E-mail: palsgaardspaer@palsgaardspaer.dk

Bliv Træambassadør

Sådan støtter du træ og Træ.dk.

Træambassadører

Se de virksomheder der har meldt sig som ambassadører for træ i Danmark.
Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×