Sangberg Architects

Bæredygtige boligprojekter

SANGBERG er et Københavnerbaseret arkitektfirma, der opererer i krydsfeltet mellem arkitektur og urbanisme. Sangberg arbejder ud fra en forståelse af, at bæredygtig arkitektur er simpel og let.  Sangbergs designproces er analytisk, research- og evidensbaseret og kobler kreative designkompetencer med teknisk innovation, hvilket afspejler sig i tegnestuens tværfaglige arbejdsprocesser.

Kombinationen af de nyeste tekniske muligheder, intern og ekstern faglig ekspertise samt input fra brugere, borgere og interessenter udgør kernen i udviklingen af Sangbergs bæredygtige projekter.

 

Bæredygtige boligprojekter
Sangberg er ansvarlige for en række boligprojekter, der er opført i Nordhavn, Østre Havn, Vanløse og Ørestad.

Et af de seneste projekter er 68 klimavenlige boliger på Helgoland – et projekt, der understøtter øens ambitioner om at blive en nul-emissions ø. Boligerne på Helgoland opføres som træ-modulbyggeri. Sammen med Tetris A/S har Sangberg udviklet Agorahaven, der er et bæredygtigt boligfællesskabs-koncept for seniorer. Agorahaven opføres som modulbyggeri i træ og planen er, at der skal opføres ca. 2.000 boliger i de kommende år. Ved at bygge i træ, der er et af verdens mest bæredygtige byggematerialer, og i høj grad fokusere på genanvendelige byggematerialer indskriver Agorahaven sig naturligt i den cirkulær økonomi. Ambitionen er minimum at opnå guld i DGNB-certificering.

 

68 klimavenlige boliger på Helgoland

 

Andre aktuelle projekter omfatter blandt andet Skovkvarteret i Ørestad, Tagkronen i Vanløse, Havnehusene i Aalborg, byrum og boliger i Nordhavn, 17.000 m2 boliger samt to parkeringshuse i Østre Havn i Aalborg og Sundbo på Amager, der bliver fsb’s første træbyggeri.

 

 

 

 

Klimavenlige masterplaner
Derudover har Sangberg indgående erfaring med bæredygtig og realiserbar byplanlægning, der integrerer funktionalitet og identitet og resulterer i løsninger, der over tid sikrer bykvalitet og byliv. Konkret står tegnestuen bag en række store, bæredygtige masterplaner – blandt andet Nordhavnen i København, der er Danmarks første DGNB Guld-certificerede masterplan. Andre masterplaner er Grønttorvet i Valby, Østre Havn og Godsbanearealet i Aalborg samt Odense Havn.

 

Jonas Sangberg

 

Kontakt

Sangberg
Dampfærgevej 10, 1tv.
2100 København Ø

Telefon: 3133 0996
E-mail: info@sangberg.com


TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×