Skagerak

Godt design siden 1976

Skagerak er en familieejet designvirksomhed fra 1976 med rødder i den skandinaviske geografi og stolte møbeltradition. Deres kollektion spænder over indendørs og udendørs møbler samt accessories – skabt af vejrfaste, æstetiske og holdbare materialer. I dag finder man Skageraks design i både Danmark, USA, Australien, Japan, Tyskland, Brasilien og 25 andre lande.

B-Corp bevægelsen – virksomheder som vil være bedst for verden

Som den første større virksomhed i Danmark, har Skagerak opnået en B-Corp certificering for deres måde at drive forretning på. Det betyder bl.a. at de forpligter sig til at efterleve særligt høje standarder indenfor sociale forandringer, miljømæssige præstationer, gennemsigtighed og ansvarlighed. Skagerak slutter sig dermed til et stærkt og hurtigt voksende fællesskab af knap 2.200 B-Corps, der med frontløbere som Patagonia, Danone og Ben & Jerry’s, er levende beviser på, at den mest holdbare forretningsmodel er den, der skaber profit ved at være bedst FOR verden.

Ifølge Jesper Panduro, ejer og CEO i Skagerak, har ansvarlighed altid været en grundpille i virksomhedens DNA. ”Som vi ser det, handler kvalitet grundlæggende om tre ting – design, fremstilling, og vores relationer til mennesker og planeten”, siger han, og fortsætter:

”Bæredygtighed og kvalitet hænger ulasteligt sammen. Hvis vi skal fortsætte med at designe og fremstille varigt, funktionelt design, er vi også nødt til at sikre os, at vores værdikæde er holdbar. At de materialer, vi anvender, ikke forsvinder. At dem, der forarbejder materialerne behandles ordentligt. Og at de lokalsamfund, vi er en del af, både trives og udvikles. Materiel bæredygtig, energiforbrug, affaldshåndtering og arbejdstagerettigheder er altså mindst ligeså vigtige som design og godt håndværk.”

Se og læs mere om B-Corp her.

Foto: Skagerak.

Reclassic – en cirkulær forretningsidé med retro-faktor

For at understøtte denne tankegang om bæredygtighed og kvalitet, har Skagerak netop løftet sløret for sit nye cirkulære designinitiativ – Reclassic.

Reclassic er en genbrugsplatform, som muliggør køb og salg af brugt Skagerakdesign. Det skal gøre det nemmere som forbruger og virksomhed at udnytte værdifulde materialer til fulde i en tid, hvor verdens befolkning vokser, klimaet ændrer sig og ressourcer bliver knappe. Lanceringen af Reclassic betyder også, at Skagerak fremover vil arbejde sig henimod en take-back ordning, hvor de forpligter sig til at købe brugte møbler og andet design tilbage fra forbrugeren, til en pris afhængig af produkternes tilstand. Indtil videre drives platformen fra Skageraks flagshipstore på Indiakaj 2 i København, hvor møbelserier med 10 og 20 år på bagen står klar til at skabe nytte igen i nye omgivelser.

Læs mere om Skageraks syn på bæredygtighed og find deres årlige UN global compact rapport her.

Kontakt

Skagerak A/S

Nordvestvej 31,
9000 Aalborg
Danmark

Telefon 9952 5200

E-mailadresse:
info@skagerak.dk

Bliv Træambassadør

Sådan støtter du træ og Træ.dk.

Træambassadører

Se de virksomheder der har meldt sig som ambassadører for træ i Danmark.
Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×