10 træ-idéer til sommeren

0

Sommerferien står for døren! For manges vedkommende bliver det endnu en sommer i Danmark, og Træ.dk kommer her med ti ideer til træ-relaterede aktiviteter at fordrive tiden med.
Hvilke andre steder kender du? Kom gerne med andre gode ideer i kommentarfeltet.

Af -

På Træmuseet kan man bl.a. se håndværket udføres.

Foto: Træmuseet

Træmuseet i Odense

træmuseet i Odense fremmes forståelsen for gamle traditioner indenfor træbearbejdning. Gå på opdagelse med lugten af træ i næsen i rammerne af et gammelt snedkerværksted, og lær mere om træhåndværk i et område, som de seneste 100 år har været stærkt præget af den stadig voksende træindustri. Museet har åbent tirsdag og torsdag kl. 10 -16 i juli og august. D. 7. og 8. august er der åbne døre.

Lyt til podcast

En evig vinder i sommerhyggen er podcasts, og Træ.dk har sammen med Træinformation netop udgivet vores første af slagsen. Slap af i solen med inspirerende ord i ørerne, der giver indblik i ”En Verden af Træ”.

Svinkløv Badehotel

Midt i klitterne ved Vesterhavet ligger Svinkløv Badehotel, som er Danmarks længste træhus. Hotellet brændte ned i 2016, men blev genopbygget med respekt for den originale ikoniske træbygning. Nyd roen på stedet midt i den vilde natur omfavnet af smukt træværk, der binder naturen og hotellet sammen.

Tårnet i København Zoo

43,5 meter højt er Zoo-tårnet i Københavns Zoo, der blev bygget af træ i 1905 med inspiration fra Eiffeltårnet i Paris. Tårnet stod igen klar efter renovering i foråret, og i denne proces blev 2,5 ton tømmer brugt. Nyd den 360 graders udsigt over København fra toppen af dette ikoniske træværk. Det koster 10 kr. pr. person at komme op i tårnet.

Kongehallen i Sagnlandet Lejre

Besøg Sagnlandet Lejre hvor en gammel kongehal er blevet genopbygget af over 1000 tons egetræ. Den imponerende hal vandt Snedkerprisen 2020 og er rekonstrueret ud fra den største vikingehal, der nogensinde er fundet i Danmark, mindre end tre kilometer derfra. Tag på en rejse tilbage i tiden og se et af Danmarks mest imponerende træværker.

Tag på sheltertur

Overalt i den danske natur findes sheltere, der kan benyttes til at overnatte i det fri. Shelters er bygget af træ, der fra tre sider giver ly for regn og vind, men uden at fratage følelsen af at sove midt i naturen. Se mere i vores artikel om Sommerferietips – shelterferie i den danske natur. Du kan desuden downloade app’en ”Shelter”, der gør det nemt at finde et shelter i nærheden af dig.

Foto: Frøslev Træ

Aarhus Havnebad

Tegnet af den internationalt anerkendte danske arkitekt Bjarke Ingels, strækker Aarhus Havnebad sig langs 50 meter bassin i træ, der former en trekantet platform. Træet under de mange badegæsters fødder er ’forstenet’ med en ny teknik, der accelererer fossileringen af træet og dermed beskytter træfibrene. Nyd det træbebyggede område på en varm sommerdag eller en gåtur på promenaden langs vandet.

Se på træhuse i København

Man behøver ikke tage langt væk for at opleve spændende historiske træbyggerier – vores hovedstad rummer mange skjulte skatte af træ. Journalist og forfatter Peter Olesen har skrevet bogen ”Træhuse i København”, som tager dig rundt i København, så du med helt nye øjne ser på hovedstadens bygninger.

Mand med Fisk. Foto: Skulpturguiden Skive/Billedkunstrådet i Skive Kommune

Træskulpturer i Glyngøre

Gå på opdagelse efter træskulpturer i Nordjylland. I byen Glyngøre findes både træskulpturen ”To fisk”, som står i Glyngøre Bypark, og ”Mand med fisk” som står ved Glyngøre Havn. 25 minutter væk fra Glyngøre, i Sundsøre Havn, befinder træskulpturen ”Kaj, Børge og Alba” sig, som bestemt også er et besøg værd.

Flere sommerudflugter 

Se artiklen om 10 træ-udflugter til sommerferien, der også giver god inspiration til, hvordan du kan inspireres og underholdes af træ henover sommeren.

Træ.dk ønsker alle en rigtig god sommer!

 

 

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×