11 danske medaljer – og 40.000 japanske stykker træ

0

Olympic Villa Plaza er stedet, hvor man kan hænge ud, gå på cafe eller shoppe lidt under de olympiske og paralympiske lege. Samtidig kan deltagere, trænere og ansatte med god samvittighed nyde duften og synet af træ – bygningen er nemlig lavet af bæredygtigt produceret træ, doneret af kommuner fra hele Japan.

Af -

De Olympiske Lege er ovre for i år – lige om lidt går de Paralympiske i gang, og med lidt held og dygtighed ender det med endnu flere medaljer til Danmark end de 11, de danske deltagere allerede har taget med hjem fra Tokyo.

Men ikke alt, der glimrer, er lavet af metal – faktisk spiller træ en ikke helt ubetydelig rolle ved legene. Når de olympiske deltagere trænger til en tur til frisøren eller en god kop kaffe, kan de nemlig lægge vejen forbi Olympic Plaza Villa, som er den olympiske landsbys knudepunkt.

Den 5.300 kvadratmeter store bygning i traditionel japansk stil er designet af den tokyobaserede tegnestue Nikken Sekkei og bygget af 40.000 stykker bæredygtigt produceret træ, af blandt andet lærk, Japansk Cedertræ og Cryptomeria (Japansk Cypres). Hvert enkelt stykke træ er mærket med et stempel, der angiver navnet på det område, det blev hentet fra.

Brugen af træ fra forskellige regioner i landet skal ”udtrykke mangfoldighed og harmoni”, skriver OL’s team i en pressemeddelelse.

Når legene slutter, bliver bygningen skilt ad igen og træet returneret til de 63 kommuner over hele Japan, som har doneret det. Det er meningen, at træet skal genbruges i lokale projekter, fx til offentlige bænke eller som del af skolebygninger.

Nikken Sekkei har tidligere samarbejdet med det japanske firma Sumitomo Forestry om et forslag om at bygge verdens højeste træbygning i Tokyo.

Kilde: Olympics.com og dezeen.com

Foto: Olympics.com

Video:

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×