24 træhuse får udsigt til Kronborg Slot

6

Om halvandet år forventes de første beboere at flytte ind i de lækre træhuse på Kronborg Strand.

Lejlighed med havudsigt, strand og udsigt til Kronborg Slot. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er snart en realitet. Det første spadestik er blevet taget på den såkaldte Tretorn-grund i Helsingør. Her skal der bygges 156 boliger fordelt på 24 træhuse.

Visualisering: Arkitema Architects.

“Der bliver tale om elegante og skulpturelt enkle træhuse, der vinkler sig i forhold til hinanden og sikrer en levende by med gode udsigts- og lysforhold. Her er man altid tæt på lyset og den storslåede udsigt, som er karakteristisk for stedet,” siger Poul Schülein, der er arkitekt og seniorpartner hos Arkitema Architects, som har tegnet boligerne for Pædagogernes Pension og PFA Pension.

Visualisering: Arkitema Architects.

Et usædvanligt projekt

De mange små bygninger tager sig ud som en moderne version af et fiskerleje. Pragtplaceringen gør, at husene ikke tårner sig i konkurrence med hinanden om udsigten, men arbejdet på den noget usædvanlige byggegrund er dog også en udfordring for de involverede parter:

“Vi ser nu frem til langt om længe at komme i gang med dette spændende og udfordrende byggeri. Det er ikke hver dag, man bygger huse, der går helt ned til stranden, og det stiller store krav til alle parter. Men vi har haft en god dialog med kommunen og alt er gået hurtigt og smidigt,” fortæller bygmester Willy Rasmussen fra WR Entreprise, som er totalentreprenør på byggeriet.

Visualisering: Arkitema Architects.

Området får navnet Kronborg Strand (tidligere omtalt som Kronborg Strandby, og ikke at forveksle med Kronborgstranden). Allerede i efteråret 2019 vil de første beboere kunne flytte ind, og i midten af 2020 forventes de sidste boliger at stå indflytningsklar.

Visualisering: Arkitema Architects.

Modtag gratis nyt om træ:

6 kommentarer

 1. Thorvald Johannes Pedersen siger:

  Kunne have været interessant at vide lidt om hvad de bærende konstruktioner skal laves af. Er det CLT eller træskelet eller en anden form for trækonstruktion?

 2. SimonS. siger:

  Træhusarkitektur.
  Arkitekturen er kønsløs, det ligner mest af alt en billig løsning. Træ kan meget mere.

  1. Thorvald Johannes Pedersen siger:

   Kan du uddybe hvad der gør at du synes den er kønsløs og at det ligner en billig løsning? Jeg synes husene er pæne og de er ikke “for meget”, som noget moderne arkitektur kan være. Havde jeg tegnet husene, var de nok ikke kommet til at se sådan ud – men jeg er også bygningsingeniør. Men jeg synes netop at arkitekturen passer til projektet og beliggenheden. Det er jo derfor vi har dygtige arkitekter.

 3. Susanne Topshøj siger:

  for mig ligner det, da jeg gik forbi , beton beton og beton.

 4. H. C. Enevoldsen siger:

  Beton som overalt i Danmark, beklædt med træ. Ren kosmetik, og altså slet ikke træhuse. Derudover placeret så “genialt” at kun den ene halvdel af husene (de rige) kan se vandet. Den anden halvdel (de fattige) kan så se på grisen døgnet rundt. Jeg synes Arkitema skylder en forklaring.

 5. Karina siger:

  Det bliver da bare så fantastisk smukt!
  Godt bygget drenge og piger!!

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Leg og læring

Dansk folkeskole af træ skal være bæredygtig og fuld af leg.

Svinkløv Badehotel

Badehotellet kan blive Danmarks største bæredygtige træbygning.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×