3.040.000.000.000 træer i hele verden!

3

Af

Hvis du nogensinde har tænkt over hvor mange træer der findes i hele verden så har et amerikansk forskerhold nu givet dig svaret (og sparet dig for en masse tid med selv at tælle efter!).

Tretusindeogfyrre milliarder. Så mange træer findes der på jorden i dag. Det svarer til 400 træer for hver indbygger i verden.

Antal træer på jorden

Så mange træer findes der på jorden (Foto: Natures films)

Mere end 400.000 opmålinger gennemført af tusinder af mennesker verden over giver det hidtil mest detaljerede bud på antallet af træer i verdens skove. Tidligere opgørelser har været på grundlag af satellit information og forskerne finder at der er flere end 8 gange så mange træer som hidtil antaget.

Flest træer findes der i troperne og subtroperne – 46 %, mens 24 % findes i de boreale egne og 20 % i de tempererede egne.

Opgørelserne over tætheden af træer i verdens skove giver os en bedre viden om skovøkosystemerne og skovenes rolle for blandt andet jordens klima.

På træ.dk kan du læse meget mere om hvorfor træer og skove er vigtige for mennesker.

Tags: ,

3 kommentarer

 1. Brian Eberhardt siger:

  Ja, mange træer, og hvert træ optager/forbruger 1 tons CO2 og der bliver udsluppet så meget Co2 fra fabrikker, biler, køer o.s.v., så det svare til, at der for HVERT menneske på denne jord, bliver udsluppet 20 tons CO2
  .ALTSÅ ,er det ikke co2,en der er skyld i den global opvarmning, men naturen der styre sig selv, og vi kan INTET gøre ved det. Uanset hvor mange bøvser køerne udgyder. og hvor mane penge politikerne vil bruge på unødvendige tiltag. Men stop jeres svineri i naturen

 2. Niels siger:

  Den mængde CO2 et træ kan inholde har også noget med arten at gøre og alderen

 3. Shrek siger:

  Trees are like a onion it has multiple layers

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×