3 Days of Design byder på særudstilling og dygtige maskinsnedkere

0

De poetiske saloner i et af Københavns mest historiske palæer bliver under designfestivalen 3 Days of Design omdannet til et inspirerende møbelunivers.

Af -

Engang husede de højloftede lokaler i Moltkes Palæ adelsfamilier og kongelige, men under 3 Days of Design kan du i den historiske bygning møde 10 af de bedste brands inden for dansk møbeldesign. De 10 danske møbelproducenter er gået sammen om særudstillingen Dine, Drink, Daze & Dream, der er kurateret af et af Danmarks hotteste designstudioer.

Det er første gang i designfestivalens historie, at så mange møbelproducenter går sammen om én samlet udstilling. Og alle sejl er sat til, så møblerne opleves på en anden måde end i de traditionelle showrooms og på messer. Det danske designstudio All The Way To Paris har fået frie tøjler til at skabe et finurligt og sanseligt univers med det gamle palæ fra 1702 som ramme.

Den særlige designoplevelse er kurateret med møbler fra Cane-line, HUBE, Kvist Industries, Magnus Olesen, Møbelsnedkeri Kjeldtoft, PP Møbler, Skovby Møbler, Re-beds, Republic of Fritz Hansen og WON.

“Vi er gået efter at skabe en scenografi omkring møblerne, som giver den besøgende en stemningsfyldt oplevelse. Vi har brugt set-design som rammen for oplevelsen, således at møblerne spiller hovedrollen, mens du bevæger dig gennem miljøerne for dine, drink, daze and dream”, siger Tanja Vibe fra All The Way To Paris, der har arbejdet med udstillingen i fire måneder.

Årets dygtigste maskinsnedkere

Det er dog ikke kun etablerede designvirksomheder, der er udstillet i Moltkes Palæ.

Tre dygtige, nyudlærte maskinsnedkere er nu finalister til den årlige konkurrence om den bedste svendeprøve. De tre finalistmøbler bliver udstillet i palæet, hvor kåringen af vinderen også finder sted.

De tre finalister til konkurrencen om årets lærlingepris er Peter Pagh, som er udlært fra Bernstorffsminde Møbelfabrik og bedømmes på en stol med tilhørende skammel, Aksel Giovanni Larsen fra HTH Køkkener/Nobia Danmark, som har lavet et skrivebord, og Silas John Esheim fra Norisol Frederikshavn, som har lavet et hifi-møbel.

Det er erhvervsskolerne, der indstiller kandidaterne, og en ekstern dommerkomité under Træindustriens Uddannelsesudvalg bedømmer svendeprøverne ud fra kriterier som bl.a. design, innovation, brugbarhed og dokumentation.

Førstepræmien er på 30.000 kr., andenpræmien er på 20.000 kr. og tredjepræmien på 10.000 kr., som doneres af Træets Uddannelses- og Udviklingsfond (TUUF).

Dine, Drink, Daze & Dream

Særudstillingen er projektledet af brancheorganisationen Træ- og Møbelindustrien og finansieret med støtte fra Træets Uddannelses- og Udviklingsfond.

Udstillingen er åben torsdag 24. maj og fredag 25. maj kl. 10-18 og lørdag 26. maj kl. 10-14.

Sted: Moltkes Palæ, Dronningens Tværgade 2, 1302 København.

Årets lærlingepris for maskinsnedkerne

De tre flotte møbler udstilles i Moltkes Palæ som en del af udstillingen Dine, Drink, Daze & Dream.

Alle er velkomne til at komme forbi og se møblerne og til at deltage i prisoverrækkelsen lørdag den 26. maj kl. 11.

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Maskinsnedker

Læs om hvordan man bliver maskinsnedker.

Møbelsnedker – en af træets uddannelser

Læs mere om møbelsnedkeruddannelsen.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×