45 meters træbyggeri på 57 sekunder

0

Verdens højeste trækontor er netop blevet indviet i Brisbane, Australien. På videoen herunder kan du på mindre end et minut se byggeriet af den 10 etager høje træbygning.

Af

På den australske østkyst i byen Brisbane har det nyeste skud på stammen i den voksende gruppe af høje træbyggerier set dagens lys. Det 45 meter høje kontorhus ved navn 25 King er lavet af CLT og limtræ fra Østrig. Ifølge arkitektfirmaet bag, Bates Smart, er den nye bygning med til at bane vejen frem mod et skifte fra stål og beton til træ, som er en fornybar ressource.

”Bygningen viser en grønnere og sundere måde at arbejde på”, lød det samstemmende fra John Burton fra den internationale ejendoms- og byggevirksomhed Lendlease til indvielsen af trækontoret, der – indtil videre – sidder på titlen som verdens højeste.

Se video af byggeriet her:

 

I virkelighedens verden tog byggeriet kun en smule længere end de 57 sekunder på videoen. I februar 2018 blev den første levering af CLT afleveret på byggepladsen, og her ni måneder efter står byggeriet færdigt.

Endnu hurtigere er den østrigske skov til at reproducere de cirka 4.824 m3 CLT og 1.415 m3 limtræ, der er brugt til 25 King: Bare seks timer tager det, før mængden af træ på ny er vokset op!

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.