85 meter højt trætårn med dansk islæt

0

Bæredygtighed understøttes af arkitektur og æstetik i en ny, høj træbygning, der skal rumme lejligheder, et hotel og butikker.

Af -

Med sine 85,4 meter er Mjøstårnet endnu verdens højeste træbygning, men et nyt projekt i Lausanne, Schweiz, bider det norske tårn i haserne.

Visualisering: 3XN

Det danske arkitektfirma 3XN har nemlig sammen med kolleger fra tyske IttenBrechbüh vundet en international konkurrence om at bygge et trætårn opkaldt efter det latinske navn for lind – Tilia Tower, som bliver hele 85 meter højt. Og det er ikke tilfældigt, at det gennemgående materiale i det høje tårn skal være træ.

Udover at bidrage til et godt indeklima bidrager valget af træ nemlig til en signifikant reduktion af CO2-aftrykket. Foran den nye bygning etableres et grønt byrum i form af et torv, der skaber biodiversitet for planter og mikroorganismer.

En menneskelig bygning

”Vi har arbejdet ud fra filosofien om at gøre bygning så menneskelig som mulig ved at vægte forbindelsen til naturen og sikre godt dagslys, som vi ved er vigtig for menneskers velvære. Træ er gennemgående materialer i projektet og tilføjer et naturligt, varmt og robust udtryk. Træ er er fantastisk byggemateriale, og det vil give bygningen et fint taktilt udtryk. Tilia Tower bliver et lyst, venligt, menneskeligt og bæredygtigt byggeri,” siger Jan Ammundsen, der er arkitekt og ansvarlig seniorpartner for Tilia Tower hos 3XN i en pressemeddelelse.

Byggeriet består udover det på 85 meter høje tårn af transformation og ombygning af to eksisterende bygninger for Insula SA, der er en del af Realstone Group.

Udover Tilia Tower står 3XN og IttenBrechbühl bag den Internationale Olympiske Komites nye hovedsæde Olympic House, der også ligger i Lausanne og åbnede i 2019. Olympic House er udnævnt til det mest bæredygtige kontorbyggeri i verden.

Visualisering: 3XN

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×