Aarhus får 600 meter langt skovbad

1

Under Aarhus Festuge vil der være mulighed for afslappende skovbadning mellem 600 træer.

Af -

Fra d. 31. august – 9. september vil 600 træer indtage Aarhus Ø og skabe et grønt, duftende og frodigt, midlertidigt byrum midt på den 600 meter lange Bernhard Jensens Boulevard.

Byrummet kaldet SKOVBADET Ø, er skabt af SLA i samarbejde med Aarhus Festuge, og vil strække sig fra Dalargade til Jette Tikjøbs Plads.

Det midlertidige byskovsområde skal udgøre en frodig og grøn velkomst til Aarhus Ø og samtidig skabe et markant og sanseligt sted i sig selv. Projektet forvandler med enkle naturbaserede tiltag et ubenyttet infrastrukturareal på Aarhus Ø til et naturrigt og grønt byrum, der viser en anden mulighed for udviklingen af Aarhus Ø baseret på stærke naturværdier, sociale fællesskaber og livskvalitet for alle aarhusianere.

Visualisering: SLA.

En grøn luftrenser

SKOVBADET Ø består af 600 træer, der opstilles i det kommende letbanespor, og således skaber et 600 meter tæt og frodigt grønt byrum. I forløbet skabes en række intime pladser, der inviterer til ophold, street food og events.

Vandforstøvere placeres mellem træerne og sørger dels for vanding af træerne i den tid festugen varer, dels for at skabe foranderlige tilstande af mættet tåge, kølende dis og svagt mærkbar øget luftfugtighed, som man mærker, når man bevæger sig igennem byrummet. På den måde vil SKOVBADET Ø tilbyde en radikalt anden måde for aarhusianerne at opleve naturen i deres by på.

Træerne er valgt ud fra deres evner til naturligt at rense luftens bilos, reducere CO2 og skabe et godt mikroklima på den ofte forblæste boulevard.

Samtidig skaber det lange byrum et sanseligt naturforløb, der maksimerer alle naturens helsebringende, sociale og livskvalitetsgivende egenskaber for os mennesker.

En by med livskvalitet til alle

”Med SKOVBADET Ø viser vi hvordan man kan bruge naturen til at løse en lang række urbane udfordringer alt imens vi øger livskvaliteten og den mentale og fysiske sundhed for mennesker,” fortæller Stig L. Andersson, designdirektør og grundlægger af SLA, og fortsætter:

“Projektet bygger på det japanske begreb Shinrin Yoku, der bogstavelig talt betyder ”skovbadning”, og som er funderet i tusind år gammel japansk lærdom. Med SKOVBADET Ø viser vi, hvordan en ligevægt mellem det byggede miljø og det groede miljø skaber en hel by – en by med livskvalitet, mening, sundhed og velfærd for alle.”

Visualisering: SLA.

Når festugen er slut, flyttes alle de 600 træer til Gellerup, hvor de vil indgå i den nye bypark og således permanent tilføre alle deres godgørende egenskaber til beboerne og markere Gellerups transformation fra udsat boligområde til integreret bydel i Aarhus.

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

En kommentar

  1. Johan Poulsen siger:

    Det er et flot projekt
    Det er svært at se hvordan der er taget hensyn til sikkerheden i forbindelse med den kørende trafik

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Aarhus får også havnebad

Denne sommer åbner havnebadet.

Spektakulær kuppel af træ på Aarhus havn

I Aarhus er der fokus på bæredygtigt byggeri.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×