Tags: ,

Æbletræer leverer materialet til ”læder”-pung

0

Et lille firma i Canada har stor succes med deres ”Mini”-pung lavet af æbleskræller.

Af -

Du kender ordet ”æblekind”, men hvad med æbleskind?

Måske kan du lige så godt vænne dig til det, for i en verden hvor den veganske livsstil får mere og mere fodfæste, er materialer fra dyr i stigende grad et no go.

Problemet er, at alternativet til pels og læder som regel er… plastik. Hvilket heller ikke just står højt på ønskesedlen hos den bevidste forbruger og den voksende skare af mennesker, der bekymrer sig for klimaet.

Nu har et firma i Toronto imidlertid knækket koden til at skabe kunstigt læder uden plastik – i hvert fald næsten. Der er en lille smule polyurethan tilbage som bindemiddel. Resten af pungen er simpelthen lavet af æbleskræller.

The Mini. Foto: SAMARA

Jagten fortsætter

SAMARA hedder det canadiske firma, som blev startet af to søstre, hvis mål er “at sikre at vores produkter er lavet af materialer af den bedste kvalitet, og at de er bæredygtige”. Søstrene har forpligtet sig til at skabe deres produkter med så lidt materiale som muligt og uden at skade noget levende væsen i processen.

I de to søstres jagt på de mest bæredygtige materialer i en voksende vegansk læder-industri gik det imidlertid op for dem, at det var tid til at kigge i nye retninger.

”Vi besluttede os for at hæve barren og begynde at eksperimentere med andre plantebaserede materialer”, fortæller de to ejere til Treehugger om det forsæt, der førte til et års eksperimenter med den æblebaserede læder, som nu bruges til at producere deres mest populære produkt ”The Mini”.

Før de nåede i mål med æblerne, var de omkring både ananas, kokosnød, kork og blade – men æbletræets frugter kan altså bruges til mere end at holde doktoren fra døren, har søstrene endegyldigt bevist.

SAMARA er konstant i gang med at forbedre deres produkter og arbejder fortsat på at nå frem til en 100 % plastik- og dyrefri læderpung.

Kilder: Treehugger og SAMSARA

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×