Afgift på brænde

0

Regeringen planlægger at indføre en såkaldt forsyningssikkerhedsafgift på biomasse, herunder brænde og træpiller. Et brændetårn med løvtræ vil blive pålagt en afgift på ca. 350 kr. når afgiften er fuldt implementeret i 2020.

Af -

Afgift på brænde

Med afsæt i det energipolitiske udspil ‘Vores Energi’ vil regeringen i 2013 tage fat på tilrettelægge en afgift på biomasse til rumopvarmning, herunder brænde og træpiller.

Kompensation for udgiftstab

Afgiften bliver en såkaldt ‘forsyningssikkerhedsafgift’  som skal kompensere for det udgiftstab, staten får, når anvendelsen af afgiftsbelagte fossile brændsler til boligopvarmning falder.

Detaljerne omkring afgiften er endnu ikke kendt i detaljer, men ifølge det politiske udspil vil afgiften på brænde komme til at udgøre 27,40 kr. pr. GJ varme fra brænde til brændeovnen.

Afgiftens betydning

Ifølge DAPO, Foreningen af Danske Leverandører af Pejse og Brændeovne, vil det svare til, at en rummeter brænde af løvtræ, afhængig af træets beskaffenhed, pålægges 160-170 kr. i afgift.

Et typisk brændetårn med kløvet løvtræ vil samlet få en afgift på cirka 350 kr., når afgiften slår helt igennem i 2020.

Ifølge et regneeksempel fra Energistyrelsen, vil et gennemsnitligt isoleret enfamiliehus på 130 m2 opvarmet med træpiller, i 2020 blive pålagt en årlig forsyningssikkerhedsafgift på 2.462 kr.

Sankebrænde ikke undtaget

Det er uvist i hvilken udstrækning sankebrænde og brænde fra f.eks. egen have eller skov bliver påvirket af den nye afgift, men som udgangspunkt er der ikke nogen undtagelser.

 

afgift på sankebrænde

Som udgangspunkt er sankebrænde ingen undtagelse. Dette kan betyde, at det kan gå hen og koste det dobbelte.

 

Ifølge Dansk Skovforening vil sankebrænde, hvis det bliver afgiftspålagt, blive dobbelt så dyrt.

Afgift fra 2014

Energistyrelsen har oplyst til Dansk Skovforening, at lovforslaget om forsyngsikkerhedsafgift bliver fremsat i foråret 2013 og at der lægges op til at afgiften træder i kraft i 2014 med indfasning frem mod 2020.

Læs mere

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×