Afsnit 9: Danmarkshistoriens største træbyggeri bliver bygget lige nu
Lyt med her eller der, hvor du normalt finder dine podcasts.
Det største træbyggeri nogensinde her i landet er i gang lige nu. Bygningsstyrelsen er bygherre på en kontorbygning på 31.000 m2 i Odense, der skal rumme 1.600 medarbejdere, når 8 statslige institutioner flytter ind om et par år.
Hvorfor går den danske stat ind og satser så voldsomt på træ i ét byggeri? Vi ringer til Bygningsstyrelsens projektchef Kristian Fuglsang Strøm.
Træ.dk’s podcastserie
Lyt til Træ.dk’s podcast om at gøre verden bedre ved hjælp af træ.
Vi taler med mennesker, som har noget vigtigt at sige om træ og træprodukter, om skov og natur, om grøn omstilling og bæredygtighed og at skabe en bedre verden i det hele taget.
“En verden af træ”-serien er støttet af Træfonden og TUUF. Tilrettelæggelse og interview: Martin Einfeldt.
Læs mere:
Modtag gratis nyt om træ:
-
Modtag Træ.dks nyhedsbrev
Få nyheder om træ og andet interessant trænyt direkte i din indbakke.
-
Følg Træ.dk på Facebook
Vi deler nyheder og viden om træ, træprodukter og meget andet trænyt.
-
Følg Træ.dk på Instagram
Vi deler billeder og hygger med quizzer. #trædk
-
Følg Træ.dk på LinkedIn
Networking og brancherelevante nyheder.
-
Følg Træ.dk på Twitter
Få nyhederne med det samme.
-
Følg Træ.dk på Pinterest
Lad dig inspirere af vores opslagstavler.
2 kommentarer
Spændende om det nye store træbyggeri i Odense. Isoleringsmaterialet bliver der ikke snakket om. Hvad er det? Det lyder til at være sten eller mineraluld når CO2 besparelsen ikke er højere.
Og ang indeklima så kunne man passende også snakke om varmeakkumulering og fugthåndtering. Der har træ – særligt når det er isoleringsmateriale – nogle meget store fordele, som vi blot ikke snakker så meget om.
Der var tidligere større fokus inden for forskning på indeklima-effekten ved varmeakkumulering. Men da brugte man beton for at få mere masse i byggeriet. Der har træfiberisolering den store fordel pga højere massefylde.
Hej Johannes
Vi ved ikke så meget mere om det konkrete projekt, men du kan prøve Bygnigsstyrelsen eller Woodhub.dk, hvor der i hvert fald ligger mere information 🙂