Tags: ,

Bæredygtige briller til ferien

2

Solbriller behøver ikke være lavet af plastik eller metal. En virksomhed i Nordjylland laver smukke træ-solbriller og planter samtidig et nyt træ for hvert par, de fremstiller.

Af -

Næsten alle danskere ejer mindst ét par solbriller. Og lige nu hvor vejret viser sig fra sin mest sommerlige side og en stor del af befolkningen holder ferie, skal brillerne på plads på næseryggen, så man både kan læse i sin strandbog uden at knibe øjnene sammen og helst også se cool ud imens.

Men hvad nu, hvis man har det lidt stramt med plastik og egentlig gerne vil have et par bæredygtige solbriller? Men på den anden side heller ikke gide ligne en urte-spelt-natur-genbrugsagtig type alt for meget?

Så kan man for eksempel rette blikket mod Støvring i Nordjylland, hvor firmaet Timbered har sat sig for at skabe en ‘sund cirkel med mere bæredygtighed og sund natur – men uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller stil’, som de selv beskriver det.Timbered solbriller i træ

”Vores natur og verdenshave er ved at drukne i u-nedbrydeligt plastik. Der er behov for at vælge mere bæredygtige materialer, for eksempel vores naturs smukke materiale – træ. I vores solbriller kan man virkelig se, hvor smuk naturen er”, fortæller ejer Rasmus Brendborg.

Alt kan laves i træ (næsten)

Det er ikke kun i solbriller, man med fordel kan skifte materialerne ud med træ. Træ vinder mere og mere frem, og der er hele tiden flere, der får øje på alle de mange muligheder, der ligger i dette naturvenlige og smukke materiale.

Hvad med for eksempel en højttaler i træ? Eller et cover til din iPhone? En ny kjole? Måske en cykelhjelm – eller hvorfor ikke hele cyklen? Du kan også skifte sommerens aperol ud med birkesaft-bobler og servere dem sammen med et hjemmebagt stykke barkbrød. Der er faktisk nærmest ingen grænser for, hvad træ kan bruges til!

I øvrigt: For hvert par solbriller, Timbered sælger, planter de et nyt træ, fx i Amazonas. Det kan du se en video om her:

Fotos: Timbered

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

2 kommentarer

 1. Morten Lind siger:

  Fede solbriller. Jeg har selv nogen rimelig magen til 🙂
  I skriver at virksomheden “laver” (dvs. producerer selv) brillerne.
  Passer det ? eller er de “blot” en handels virksomhed ?
  Mvh
  Morten

 2. Rasmus Brendborg siger:

  Hej Morten. Tusind tak! Nu får du lige hele historien. Jeg startede virksomheden tilbage i 2016 som 16-årig sideløbende med, at jeg gik på gymnasiet. Kapitalen til virksomheden skrabede jeg sammen ved et fritidsarbejde på McDonalds – vi snakker derfor ikke flere millioner. Af den grund, har vi endnu ikke kapacitet og kapital til at have vores egen produktion. Vi har derfor en række leverandører, som producerer brillerne for os. Målet er dog på sigt at have egen produktion, i takt med at virksomheden udvider sig som pt. Håber det var svar på dit spørgsmål. Vh Rasmus, Indehaver af Timbered

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×