Tags:

Batterier bliver bedre med træfibre

0

Fremtidens solid state-batterier kan blive endnu mere effektive ved at kombinere kobberioner med nanofibre fra cellulose.

Af -

Solid state-batteriet skal afløse det almindelige lithiumbatteri fremover. Den helt store forskel på de to er, at solid state – som navnet antyder – har en fast elektrolyt fremfor lithiumbatteriets flydende, hvilket betyder, at batteriet kan holde på større mængder af strøm og i længere tid.

Det er dog ikke uproblematisk at finde den rette balance mellem at sikre kontakten mellem elektroder og elektrolyt, samtidig med at elektrolytten skal være i stand til at lede ionerne.

Forskere verden rundt arbejder på at finde det helt rigtige materiale til elektrolytten, og indtil videre har det traditionelt været keramiske materialer, der har været brugt. De er nemlig gode til at lede ionerne – men til gengæld er der risiko for, at keramik-elektrolytten mister kontakten til elektroderne.

Nu har forskere fra Brown University og the University of Maryland imidlertid udviklet et nyt materiale, som kan vise sig at være en løsning på problemet: Polymere nanofibre baseret på træ bliver kombineret med kobber, og resultatet er tilsyneladende i stand til at honorere begge udfordringer i solid state-batterierne.

Læs forskningsrapporten her

Kilde: ing.dk

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×