Bedre undervisning i træ som materiale

0

Danske studerende kan se frem til et løft af forskningsbaseret undervisning i træ.

Af -

Københavns Universitet er i gang med at udvikle et dansksproget, elektronisk kompendium omhandlende de fundamentale emner (f.eks. anatomi, mekaniske egenskaber og bionedbrydning), som alle studerende i kontakt med træ bør kende til.

Forældet viden

Dette sker som en reaktion på det nuværende undervisningsmateriale, der ifølge Emil Engelund Thybring, postdoc ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, er statisk og hurtigt forældes i takt med at ny forskning udvikler vores forståelse for verden omkring os, herunder materialet træ.

På nuværende tidspunkt, sker der bl.a. en rivende udvikling i forståelsen af, hvorfor vand i træet har så stor en påvirkning på træs fysiske egenskaber og på råd, svamp og samspil med overfladebehandling. Forskningen ved Københavns Universitet er med helt fremme i denne udvikling, og institutionen har således fingeren på pulsen inden for et helt fundamentalt område af træforskningen.

Ikke kun for forskere

Universitetet ønsker derfor, at denne nye viden ikke blot forbliver mellem forskere, men at den videreformidles til studerende, som undervises i træ som materiale. Således udnyttes træets egenskaber for fremtiden også bedst muligt i design af konstruktioner, møbler, mv. og samtidig med at man kan modvirke at der opstår fejlkonstruktioner, som skyldes mangelfuld viden om træ.

”Et samlet og opdateret undervisningsmateriale er fundamentet for forskningsbaseret undervisning. Det er væsentligt lettere at revidere enkelte afsnit af et undervisningsmateriale end at starte fra begyndelsen med en helt ny lærebog” udtaler Vivian Kvist Johannsen, sektionsleder ved Skov, Natur og Biomasse, ”og derfor tror vi, at denne satsning med et levende undervisningsmateriale kan være til gavn for studerende ved en række uddannelsesinstitutioner i mange år fremover, når emnet er træ.”

Undervisningsmaterialet udarbejdes af forskere ved Sektionen for Skov, Natur og Biomasse, og forventes færdigt om ca. et år.

Fakta

MODTAG GRATIS NYT OM TRÆ

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Kan man lave asfalt af træ?

Hollandske forskere har forsøgt at lave en en bioasfalt af træ.

Papir fjerner flest bakterier

Hvad er den bedste måde at tørre hænder på?

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×