Begravelser i skov snart muligt

0

Af -

Begravelser i skov snart muligt

Et stort flertal i Folketinget går nu ind for, at også skove kan have begravelsespladser for urner. Det oplyser informationschef i Dansk Skovforening Martin Einfeldt.

Forslaget var stillet af Socialdemokraterne, Radikale, SF og Enhedslisten – og det blev støttet af Venstre og Konservative. Forslagsstillerne har ønsket at der skal være et alternativ til at få spredt asken i havets natur. Det skal være for alle, uanset tro og kultur, og de efterladte skal have et sted at komme.

Det kan blive muligt at blive begravet ved et individuelt træ

Inden for det næste år kommer så en lov med de konkrete betingelser for gravpladserne. Det står dog allerede nu klart at:

  • Det bliver muligt at grave urner ned i danske skove. Men ikke hele kister.
  • Det er ment som et alternativ til de eksisterende muligheder: Begravelser på kirkegårde og at få spredt asken over havet.
  • Skovgravpladser skal være for alle, uanset tro og kultur.
  • Politikerne nu skal forhandle nærmere om regler for afmærkning af gravpladserne og for hvad en skov med urner i må bruges til i øvrigt.
  • Statsskovene i Danmark ønsker ikke at tilbyde denne ydelse til befolkningen. Det vil således blive overladt til private og kommunale skove at tilbyde gravpladser i skov.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×