Bobler fra skoven

0

Træforskerne arbejder hele tiden på at skabe nye biobaserede alternativer til fossile materialer. Nu kan man også få en sodavandsmaskine baseret på træfibre og erstatte den traditionelle plastikvariant.

Af -

Perlende brus fra hjemmelavet danskvand er en luksus, mange husholdninger under sig selv. Og nu kan man oven i købet erhverve sig en sodamaskine, som ikke er lavet på traditionel facon af oliebaseret plastik, men hvis råmateriale stammer fra skovens eget kulstoflager.

Woody, som maskinen hedder, er resultatet af et samarbejde mellem den finske virksomhed UPM, som udvikler skovbaserede produkter af alle slags, og virksomheden MySoda, der har som mål at fremstille sodavandsmaskiner på en mere CO2-besparende måde.

Træforskere arbejder hele tiden på at skabe nye fossilfri værdikæder ved at optimere udnyttelsen af træets bestanddele.

Råvarerne til maskinen er UPM’s Formi EcoAce biokomposit, der er lavet af træfibre og fornybar biopolymer. Materialerne stammer fra bæredygtigt skovbrug og er fremstillet af rester fra træ og papirmasse.

Dufter og føles som træ

Selvom Formi EcoAce er lavet af træfiber, opfører materialet sig i nogen grad ligesom almindelig plastik, og man kan derfor bruge kendte støbeteknikker, når sodavandsmaskinen skal produceres.

Til gengæld kan man tilsyneladende både dufte og mærke, at maskinen har trærødder. På hjemmesiden skriver MySoda poetisk, at ”en mild duft af træ bringer et lille stykke skov ind i dit køkken”, og træfiberstrukturen kan både ses og mærkes i designet.

For parterne bag træ-sodavandsmaskinen har det været et lykkeligt samarbejde, der taler til begge virksomheders ambitioner om at udvikle produkter til den grønne omstilling.

”Vi ønsker at gå foran og være et eksempel for andre producenter af forbrugsvarer i forhold til at bevæge os mod mere bæredygtige materialer. Ligesom hvert træ er en unik skabning, er enhver Mysoda-maskine det også”, siger David Solomon, administrerende direktør for Mysoda.

Kilde: UPM og MySoda

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×