Bølger af træ på taget

0

De bølgende bjerge i baggrunden har givet inspiration til dette trædækkede kongres- og udstillingscenter i Agordo, Italien.

Af

Gennem store glaspartier er der direkte udsigt til bjerglandskabet i baggrunden. Men kigger man andre steder hen, vil blikket uvilkårligt ramme noget af træ.

Træ er nemlig det gennemgående tema i det to år gamle kongres- og udstillingscenter i Italien, og ifølge designerduoen bag skyldes det både klimamæssige overvejelser og et ønske om at hædre den alpine byggetradition. Samtidig skal bygningen give indtryk af en afspejling bjergenes naturlige former.

 

Det bølgende trætag er understøttet af tværgående træbjælker og er stort nok til at beskytte de bjerglignende træstrukturer, der pryder vinduespartierne, mod vind og vejr.

Kan man løsrive sig fra den smukke udsigt – om man så foretrækker at kigge på bjergene eller den imponerende træbygning – er det muligt at opleve koncerter, teaterforestillinger, udstillinger og kunst i centrets store lokaler.

Fotos: Simone Bossi og Emanuele Bressan

 

Kongres- og udstillingscenteret i Agordo er designet af Emanuele Bressan og Andrea Botter, to unge italienske arkitekter (begge under 35 år).

De to arkitekter er medejere af henholdsvis Studio Bressan og Studio Botter.

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.