Brænde-bog får liv på de skrå brædder

0

Norske Lars Myttings bestseller om brænde bliver nu til et teaterstykke på Det Norske Teatret.

Af -

Hvordan ser et teaterstykke om brænde ud?

Det vil vise sig, når Det Norske Teatret til november får premiere på teaterudgaven af Lars Myttings mega-bestseller “Brænde“.

Lars Mytting – forfatter til bogen “Brænde” der har solgt 600.000 eksemplarer og nu skal oversættes til teater. Foto: Lars Mytting/Gyldendal

“Jeg er ikke særlig god til at stable brænde. Jeg er bedre til at skrive om det”, lyder det fra forfatteren bag den overraskende bogsucces fra 2011, der har solgt over 600.000 eksemplarer i 20 lande, og som altså nu skal oversættes til teater.

Mytting er vokset op med elradiatorer hos forældre, der ikke var en del af brændekulturen, så han vidste ingenting om brænde før han gik i gang med sin brændebog.

Men man behøver ikke at være ekspert for at fortælle historien om brændet. Kunsten er at formidle. “Man skal jo heller ikke have vundet Tour de France for at skrive om cykelløbet”, som Mytting forklarede til Politiken i forbindelsen med bogens udgivelse på dansk.

Fra faglitteratur til teater

Lars Mytting blev noget overrasket, da instruktør og teaterchef Erik Ulfsby ringede og spurgte, om han måtte lave et teaterstykke ud af bogen. Det er trods alt en faglitterær bog.

“Men da han fortalte, at det fysiske – arbejdet og glæden ved arbejdet – ville blive prioriteret, følte jeg, at det var helt i tråd med de tanker, jeg selv gjorde mig, da jeg skrev bogen”.

Lars Myttings bog er spækket med fakta om at save, hente, kløve, stable og tørre sit eget træ, men han kommer også ind på miljøaspekter, redskaber og brændeovne såvel som glæden og den æstetiske side af sagen. Ikke mindst indeholder bogen møder med mennesker der har et særligt forhold til brænde.

Ifølge forfatteren er det oftest mænd, som hygger sig med det fysiske arbejde, der også får fåmælte mænd til at tale sammen og skabe fællesskab.

»Den norske mand siger det ikke med blomster, han siger det med brænde,« siger forfatteren.

Hvordan “Brænde” tager sig ud på scenen, må du en tur til Oslo for at finde ud af. Billetter kan købes her 

 

Kilde: Det Norske Teatret

 

 

 

Brænde_Lars Mytting

Bog om brænde er spækket med fakta om at save, hente, stable og tørre sit eget træ. Foto: Gyldendal

 

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×