Brandsikker maling til træ

1

Et forskningsprojekt undersøger muligheden for at male træbygninger med en gennemsigtig farve, der kan løfte brandsikkerheden til højeste niveau.

Af -

Den svenske virksomhed Swedish Aerogel deltager sammen med Worlée-Chemie, Tyskland, Rise og Linnéuniversitet i udviklingen af en halvtransparent maling i højeste brandsikkerhedsklasse (euroklasse B).

Hidtil har malingen opnået lovende testresultater, og projektet, der blev skudt i gang i 2017, er netop blevet forlænget og fortsætter derfor frem til den 30. august 2020.

Malingen opnår sin brandhæmmende virkning ved at få tilført nano-materialet “Quartzene” til blandingen. Quartzene er et ikke-brandbart materiale, som har gode isoleringsegenskaber. Og når det får lov at binde sig til et materiale såsom træ eller papir, forbedres isoleringsegenskaberne.

Klimasmart byggeri er i vækst

Teknologien er aktuel, ikke mindst på grund af den stigende efterspørgsel på klimasmart byggeri, der forventes at stige støt i de kommende år.

Udviklingen kan være med til at forbedre fremtidsudsigterne for høje træbygninger ved at dokumentere, at de lever op til den øverste brandbeskyttelsesklasse.

Brandhæmmende behandlingsmidler er et felt i rivende udvikling. Træ.dk har tidligere skrevet om et lignende projekt i Finland, hvor forskere arbejder på at udvikle en spray-bar nanocellulose til at behandle træ med.

 

 

Kilde: NTT Woodnet

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

En kommentar

  1. Peter Petersen siger:

    Jeg skal brandsikre en træ terrasse i en nyttehave hvordan gør jeg det. ?

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×