Burger King bygger i træ

0

Fastfood-kæden Burger King er i gang med at udfolde et nyt restaurantkoncept, der skal fremme skandinaviske byggetraditioner og bæredygtighed. Nu er den første restaurant bygget i træ åbnet i Norge.

Af -

Den 3. december 2021 åbnede en ny restaurant i Langrønningen i det sydøstlige Norge. Og selvom menuen står på pomfritter og flammegrillet Whopper ligesom hos alle andre Burger King’er, så er der alligevel noget særligt ved den nye norske restaurant: Den er bygget af træ.

Chef for Burger King i Norge, Olav Bæverfjord, er stolt over den nye restaurant i træ. Foto: Burger King

“Vi er utrolig stolte af vores nye restaurant, som samler det bedste fra skandinavisk design, materialer og arkitektur. Indendørs bidrager den bærende konstruktion i træ til at gøre restauranten hyggelig […] Vi håber, at det nye byggeri og brugen af træ bidrager positivt til omgivelserne, og at restauranten bliver et samlingssted”, siger Olav Bjæverfjord, chef for Burger King i Norge, til Træ.dk.

Ifølge Burger King bliver restauranten ikke den sidste af sin slags, men blot den første. Den er nemlig en del af fastfoodkædens nye nordiske koncept at fremme skandinavisk design, byggetraditioner og bæredygtighed.

Træ udenpå og indeni

Jan Sællmann er medejer af den norske virksomhed Bico, som er leverandør til byggeriet. Han fortæller til Træ.dk at restaurantens bærende konstruktion er af limtræ fra gran. Lygtepæle og flagstænger uden for restauranten er af trykimprægneret fyrretræ, mens der også er brugt en stor mængde træ i de udendørs møbler.

Der er flere grunde til, at Bico har specialiseret sig i træ, siger Sællmann til Træ.dk. Dels oplever virksomheden, at de norske myndigheder gennem reguleringsplaner kræver en stadigt mere omfattende brug af træ i byggeriet, og dels er træ nemt at montere, godt for indeklimaet og sparer miljøet for udslip.

Derudover giver træet og den nordiske indretning en god følelse hos gæsterne på restauranten, mener Sællmann.

Burger King-restaurantens chef Fakiha Mirza er også begejstret for den nye bygning:

”Den nye restaurant er den første af sin slags i verden, og jeg glæder mig meget til at vise den frem. Restauranten er bygget af træ, og den er virkelig flot”, siger hun i en pressemeddelelse.

Den nye restaurant er Norges Burger King-restaurant nr. 91. I Danmark er der 53 Burger King-restauranter – og indtil videre ikke nogen i træ.

Der er mange lækre trædetaljer i den nye restaurant.

 

Kilde: Burger King Norge

Fotos: Arvid Knutsen

 

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×