Tags: ,

Byt gravstenen ud med et træ

0

I Californien har en startup-virksomhed slået sig op på at begrave din aske ved et træ, du selv har valgt. Som en ekstra bonus kan du tage dit kæledyr med på den sidste rejse - eller hjemsøge skovens gæster med en digital mindevideo.

Af -

Må man tage hunden med sig ind i himmelen? Vi ved det (stadig) ikke, selvom de fleste af os nok har skrålet med på Teddy Edelmanns slager flere gange, end det føles rart at tænke på. Til gengæld må du tage din hund med i graven – i hvert fald hvis jeres sidste fælles hvilested er en skov i Californien.

Den nystartede virksomhed Better Place Forests opkøber skove og sælger derefter retten til at få sine kremerede, jordiske rester blandet med gødning og ”fodret” til et bestemt træ, som man selv udvælger i god tid, inden man skal herfra.

Der er flere forskellige slags træer, man kan vælge at tilbringe evigheden sammen med. Et kæmpestort, gammelt Redwood-træ skal du smide i omegnen af 30.000 dollars for at få lov at ligge op ad, mens du slipper med omkring en tiendedel, hvis du kan nøjes med en mindre populær træart eller et helt nyplantet træ.

Var du den sociale type i livet, er du det måske også i døden – og i så fald kan du for knap 1.000 dollars blive en del af jorden ved et fællestræ sammen med en flok fremmede.

Tilbring evigheden sammen med Fido

Når den afdøde er blevet kremeret, blander de ansatte hos Better Place Forests asken med jord og vand og tilføjer indimellem andre elementer for at lette nedbrydningen af de stærkt basiske og natriumrige knoglerester. Jorden skal holdes fugtig, så bakterierne får gode arbejdsbetingelser.

Fordi skoven ikke er en kirkegård, er reglerne mindre skrappe. For eksempel må man gerne blive begravet sammen med sit kæledyr.

Ofte ønsker kunderne ligefrem at blande deres egen aske sammen med deres kæledyrs, fortæller Better Place Forests’ administrerende direktør Sandy Gibson til The New York Times.

Digital mindevideo

Sandy Gibson fortæller videre, at virksomheden allerede har solgt tusindvis af træer til fremtidens afdøde mennesker (og kæledyr). De fleste kunder er midaldrende og sunde med udsigt til mange gode år, før de kan lægge sig til hvile ved deres udvalgte træ.

Men allerede nu er de første 20-25 afdøde mennesker blevet en del af skoven.

For et ekstra gebyr kan kunderne få lavet en digital mindevideo, så besøgende på en slags plakat ved det pågældende træ kan se et 12 minutters digitalt portræt, hvor den afdøde taler direkte til kameraet om sit liv. Om videoen skal kunne ses af alle, der går gennem skoven, eller kun af få udvalgte, bestemmer kunden selv inden sin død.

I Danmark kan du også blive begravet i skoven – men dit kæledyr må du lade blive hjemme.

Kilde: The New York Times

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×