Charlie og Chokoladefabrikken – nu med træ
En ny restaurant i det sydvestlige London sprudler i alle former og farver og leder tankerne hen på den gakkede eventyrfilm Charlie og Chokoladefabrikken. Men i stedet for slik og søde sager består restauranten af træ - både udenpå og indeni.
Træder du ind i Kew Botaniske Haves restaurants magiske omgivelser, vil det føles, som om du er skrumpet til myre-størrelse. Naturen er blevet enorm, og du kan sidde og spise under kæmpe magentafarvede blade eller i et trææble, der fungerer både som siddeplads og bord.
Det eventyrlige univers er tegnet af Mizzi Studio, og ifølge direktør Jonathan Mizzi, kan restauranten beskrives som en fusion mellem Charlie og Chokoladefabrikken og et botanisk videnskabslaboratorium.
”Gennem farver, teksturer og former inspireret af vild natur, har vi skabt et rum, der bringer familier tættere på naturens elementer, årstiderne og rejsen fra jord til bord,” forklarer han i en pressemeddelelse.
Restauranten er bygget op med farveinddelinger, der symboliserer årstidernes gang og de forskellige råvarer, der hører til. Kæmpesvampe af flettet pil, lavet af kunstneren Tom Hare, pryder eksempelvis efterårsafdelingen og skal skabe opmærksomhed på ”the wood-wibe-web” af svampe, der danner essentielle forbindelser over hele Jorden.
Træ skaber et ærligt udtryk
Mizzi Studio har designet interiøret, mens selve træbygningen er tegnet af det globale arkitektfirma HOK.
Mange af bygningens træelementer er synlige, hvilket giver den et robust og sanseligt indtryk. Væggene består af CLT, mens de bærende konstruktionsbjælker er af limtræ. Derudover er finish lavet af genbrugsmaterialer.
Stuart Ward fra HOK forklarer, at træet skaber et ærligt og råt udtryk og samtidig fremmer bæredygtige design- og konstruktionsteknikker:
”Ud over at være fornybart er en af træets mest unikke egenskaber, at materialet giver mulighed for kulstofnegativt byggeri, fordi det både absorberer luftens CO2 og udleder betydeligt lavere mængder af CO2 under fremstillingsprocessen.”
En bedre fremtid
Restaurantens 1.150 kvadratmeter skal – udover at vise fordelene ved at bruge træ som byggemateriale – lære børn om, hvor maden egentlig kommer fra, på en sjov og interaktiv måde.
”Kew Familiekøkken er et sted, hvor hele familien kan lære om vores økosystem – hvordan solen fungerer, hvordan planter fungerer og hvordan mad dyrkes. Da vi lever i en klimakrise, mener Mizzi Studio, at intet er vigtigere end at bruge vores design til at understrege menneskets rolle som forvaltere af vores store og smukke planet. Vores mål er derfor at hjælpe børn med at blive forelsket i naturen, så de instinktivt vil værdsætte og beskytte den, mens de vokser op,” forklarer Jonathan Mizzi.
Kilde: Pressemeddelelse, Mizzi Studio
Fotos: James McDonald
Modtag gratis nyt om træ:
-
Modtag Træ.dks nyhedsbrev
Få nyheder om træ og andet interessant trænyt direkte i din indbakke.
-
Følg Træ.dk på Facebook
Vi deler nyheder og viden om træ, træprodukter og meget andet trænyt.
-
Følg Træ.dk på Instagram
Vi deler billeder og hygger med quizzer. #trædk
-
Følg Træ.dk på LinkedIn
Networking og brancherelevante nyheder.
-
Følg Træ.dk på Twitter
Få nyhederne med det samme.
-
Følg Træ.dk på Pinterest
Lad dig inspirere af vores opslagstavler.