COP26: Ny aftale om bevarelse af verdens skove

0

FN’s klimatopmøde i Glasgow er i fuld gang. Blandt de positive nyheder er en netop indgået aftale blandt over 100 lande om at standse afskovning inden 2030 og genoprette planetens skove.

Af -

Tags: ,

Verdens ledere er samlet i Glasgow for at finde fælles løsninger på klimaudfordringerne, og en opløftende aftale har netop set dagens lys.

Over 100 lande har skrevet under på en erklæring om bevarelse og genopretning af verdens skove – erklæringen sigter mod at bringe den globale afskovning til ophør senest i 2030.

Det er ikke første gang, at verdens ledere fremsætter erklæringer for bevarelse af verdens skove. Men det giver håb for en positiv udvikling, at en meget stærk koalition af lande står bag Glasgow-erklæringen, herunder lande som Brasilien, Indonesien og Rusland.

Forsyningskæder må ikke lede til afskovning

Skovaftalen, der omfatter 85 procent af verdens skovareal, er ikke en del af den officielle COP, men bakkes op af offentlig og privat finansiering på over 120 milliarder kroner.

Hertil kommer en vigtig faktor, som er ny i forhold til tidligere erklæringer: at udviklingsbanker og finansielle institutioner offentligt bakker op om at ændre deres porteføljer væk fra produkter og forsyningskæder, der leder til afskovning.

Hvis aftalen føres ud i livet, vil det få afgørende betydning for kampen mod klimaforandringer og for at nå målet om at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader.

Læs Glasgow-erklæringen her

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×