Cypresser skal skabe corona-mindesmærke

1

Arkitekten Angelo Renna foreslår at plante 35.000 cyprestræer i Milanos ikoniske San Siro-stadion, som ellers står over for en nedrivning. "Vi er nødt til at genoverveje vores forhold til naturen", siger arkitekten til Træ.dk om projektet med de mange træer, der skal symbolisere de italienske ofre for Covid-19.

Af

Coronavirussen har trukket spor gennem hele verden, og i Italien har ikke mindst området omkring Milano været hårdt ramt. Arkitekten Angelo Renna har nu fået den ide at forvandle byens stolte stadion til et mindesmærke for de tusindvis af italienere, der har mistet livet som følge af epidemien.

Stadionet San Siro, der siden 1926 har lagt plæne til storklubberne AC Milan og Inter Milan, skal nemlig rives ned og erstattes af et nyt. Det er dog Angelo Rennas håb, at kommunen og de to legendariske klubber i stedet vil overveje at forvandle stadionet til et sted, hvor de efterladte kan tage hen for at mindes dem, de har mistet til den frygtede sygdom.

“Mit håb er at skabe et spirituelt og helligt sted, hvor folk kan genskabe en forbindelse til dem, de elskede”, sagde Renna til Dezeen tilbage i juli måned, da han præsenterede planerne for at omdanne stadionet til et hjemsted for 35.000 cyprestræer – cirka et træ for hvert dødsfald i Italien på det tidspunkt. Tallet er siden steget til over 46.000.

Plads til naturen

Renna foreslår at fjerne stadionets tag, tage siddepladserne ud og dække tribunerne med jord, hvorpå de 35.000 cypresser så skal plantes. Gennem stadionets tribuner skal der skabes stier hen til et græsareal i midten.

Den italienske arkitekt vil plante cypresser på mindesmærket, både fordi træarten vokser lokalt i områderne omkring Middelhavet og ofte findes på kirkegårde, men også fordi træerne fungerer godt som hjemsted for forskellige dyrearter.

”Jeg er inspireret af naturligt genopståede steder som Tjernobyl og andre forladte områder. Grund​​idéen er at skabe plads til naturen, så planter og dyreliv kan trives. Vi er nødt til at genoverveje vores forhold til naturen for at løse mange af de problemer, vi står over for i dag”, fortæller Renna til Træ.dk.

Kilde: Dezeen og Angelo Renna

Illustrationer: Angelo Renna

Tags: ,

Modtag gratis nyt om træ:

En kommentar

  1. Poul Andersen siger:

    Er savsmuld og støv fra Cypress giftigt (mere giftigt end andet træ)?

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×