Danmark med til EM i Forestry Skills

0

Fire friske gutter fra skov- og naturteknikeruddannelsen på Roskilde Tekniske Skole repræsenterede Danmark ved EM i Forestry Skills.

Af -

SKARPE MED MOTORSAVEN

Fire elever fra skov- og naturteknikeruddannelsen på Roskilde Tekniske Skole repræsenterede Danmark til EM i ”Forestry skills” som blev afholdt den 26-28 maj i Østrig.

Det var første gang Danmark deltog i konkurrencen, hvor der duelleres i skovtekniske discipliner som fx dygtigste motorsavshåndtering og genkendelse af skovens dyr og planter.

De danske deltagere var Andreas Nielsen, Nicolas Breidahl, Lucas Romer og Marcus Christiansen, som skulle dyste mod cirka 80 deltagere fra i alt 19 lande.

OPLEVELSEN ER DET VIGTIGSTE

”Konkurrencens mål er at skabe dygtige elever og en stærkere faglighed.  Konkurrencen er dog også sat i verden for at dyrke venskaber og knytte bånd på tværs af landegrænser”, fortæller underviser på Roskilde Tekniske Skole, Henrik Tångberg.

De fire danske deltagere gav den alt hvad remmer og save kunne holde til. Indsatsen rakte dog desværre ikke til en plads på podiet.

“Det vigtigste for os har været at være med. Vi har alle lært så meget om faget fra de andre landes deltagere, og vi tager det med tilbage til vores klassekammerater”, fortæller Nicolas Breidahl.

Se mere om de fire deltageres forberedelser og tur på Facebooksiden som blev oprettet til lejligheden.

Skarpe-med-motorsaven

Samarbejde er en vigtig del af uddannelsen som skov- og naturtekniker og derfor en af disciplinerne i Forestry skills. Foto: Roskilde Tekniske Skole

 

Skovens dyr og planter

Evnen til at orientere sig testes med orienteringsløb i ukendt terræn. Foto: Roskilde Tekniske Skole

 

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Danmark med til EM i Forestry Skills

Mød Danmarks bedste lærlinge med træ.

Skovarbejder

Læs her hvordan du bliver skovarbejder.

Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×