Tags: ,

Dansk brændeforbrug næsten uændret

0

Af -

Ny undersøgelse viser at det samlede forbrug af brænde i 2013 var 22 PJ. Til sammenligning var forbruget i 2011 23,8 PJ. Selvom der således er tale om et fald på ca. – 7,5 %, så konkluderer Energistyrelsen alligevel, at brændeforbruget er stort set uændret. Det skyldes usikkerhed på +/- 2,9 PJ, eller +/- 13 %.

Den nye undersøgelse af brændeforbruget bekræfter således niveauet fra de seneste år.

I undersøgelsen er antallet af brændeovne (inkl. pejse og masseovne) i boliger og sommerhuse opgjort til ca. 764.000 i 2013.

90 % af disse er brændeovne, mens de resterende udgøres af pejse og masseovn. Mindst en fjerdedel af ovnene er Svanemærket.

De fleste sommerhuse har brændeovn

Sommerhuse tegner sig for ca. 173.000 af denne bestand – dermed har ca. 86 % af landets sommerhuse brændeovn. Overordnet er brændeovnene placeret med 65 % i byzone, mens 34 % er placeret i landzone.

Det samlede brændeforbrug i Danmark i 2013 er opgjort til 21920 TJ. Heraf 75 % i boliger, 13 % i sommerhuse og 11 % i brændekedler (Figur: Energistyrelsen)

Det samlede brændeforbrug i Danmark i 2013 er opgjort til 21920 TJ. Heraf 75 % i boliger, 13 % i sommerhuse og 11 % i brændekedler (Figur: Energistyrelsen)

 

Undersøgelsen er ba­seret på mere end 2000 interviews med private husstande. Udover oplysninger om forbruget af brænde og antallet af ovne, indeholder rapporten oplysninger om alder på brændeovne og kedler samt hvor mange brændeovne, der har det nordiske miljømærke Svanen.

Disse oplysninger er tilføjet undersøgelsen til brug for Miljøstyrelsens vurdering af emissioner fra brændeovne.

15 % importeret

Rapporten opgør andelen af importeret brænde til samlet set ca. 15 % af det forbrugte brænde. 8 % er brændetårne, 2 % er importerede brændekævler, mens 5 % er importerede briketter.

Læs hele rapporten her

Undersøgelsen er udført for Energistyrelsen af FORCE Technology i samarbejde med Teknologisk Institut.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×