Dansk skov vil sælge kulstof-lagring til private

0

Af -

Dansk skov vil sælge CO2-lagring til private

I tider hvor begrænsning af CO2–udledning er på alles læber, tilbyder Barritskov ved Juelsminde en utraditionel løsning til privatpersoner med ondt i CO2–samvittigheden.

Folkene bag Barritskov har beregnet at de årligt kan binde 3.000 tons CO2–ækvivalenter (mål for forskellige stoffers drivhuseffekt omregnet til CO2-bidrag). 3.000 tons CO2–ævivalenter svarer til udledningen for 400 danskere.

Oversigt over forøget CO2-binding

Kulstofbindingen fordelt på virkemidler tons CO2-ækvivalent.  Ialt mere end 3.000 tons CO2-ækvivalenter om året (kilde: Barritskovs CO2-plan). Klik på billedet for at se en større udgave

 

Metoder til kulstofbinding

CO2–bindingen skal blandt andet opnås ved at øge mængden af vedmasse i skoven. Samtidig vil man oversvømme drænede arealer, så jordbunden kan opbygge et større kulstoflager.

I det åbne land vil man binde kulstof ved at plante nye levende hegn og enkelttræer samt etablere vedvarende græs.

Halvdelen af CO2-lagringen vil blive løst af skoven, mens den anden løses af initiativer i det åbne land. Læs mere på Træ Er Miljø om oplagring af kulstof i danske skove.

Kulstofabonnement for private

Det er muligt at støtte initiativet og derved selv blive CO2-neutral. Fra den 1. april 2007 kan man tegne et årligt eller flerårigt kulstofabonnement.

Barritskov forpligter sig, over for hver enkelt kunde, til at lagre en vis mængde CO2-ækvivalenter til evig tid. Forpligtelsen vil være tinglyst på ejendommen. Den løbende overvågning vil blive foretaget af et uafhængigt verifikationsbureau.

Man kan selv vælge sin kulstofportefølje, dvs. om kulstoffet er lagret i græsarealer, nye levende hegn, genskabte vådområder eller træer. Og man vil kunne ”besøge” sit kulstof, både på internettet og i den virkelige verden.

Danmark kan blive CO2–positiv på 15 år

I Barritskov mener man at Danmark gennem energibesparelse og vedvarende energiformer kan sænke den gennemsnitlige CO2–udledning med en tredjedel i løbet af 15 år.

”Hvis Danmark i den samme periode omlægger størsteparten af landbruget til økologisk og CO2-bevidst drift, vil vi kunne være CO2-positive som nation i kraft af land- og skovbrugets evne til at genlagre kulstoffet”, anfører Barritskov.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×