Dansk træskulptur til skue for verden

0

Tusindvis af delegerede fra alle verdens lande er tilstede i Katowice, Polen, til FN’s 24. internationale klimakonference. En træskulptur fra et dansk snedkerværksted er centrepiece i den gigantiske konferences nordiske pavillon.

Af

Celebrities som Arnold Schwarzenegger og Sir David Attenborough drysser stjernestøv over COP24 og er på pletten sammen med konferencens reelle hovedpersoner: Forskere, embedsmænd, politikere, NGO’ere og mediefolk.

Hvert land eller område har sin egen pavillon på konferencen, og i den nordiske pavillon er skulpturen Orbit fra danske Egeværk i Hundested hovedattraktionen.

Orbit er en rund, planetlignende figur med en diameter på 180 cm og består af 14 slanke, lamelspændte valnøddebuer, der tilsammen danner en stor kugle. Kuglen er placeret i en vinkel på 23,5 grader, hvilket er jordens hældning på nuværende tidspunkt. Udover at vise det fineste af dansk håndværk er tanken, at man skal sætte sig ned foran Orbit og reflektere over planet, menneske, klima, og fremtid.

Mette Bentzen og Lasse Kristensen, Egeværk, ved Orbit i den nordiske pavillon. Foto: Egeværk

Hele Egeværk-holdet brugte en god del af forsommeren i år på at arbejde med Orbit. Den store konstruktion var krævende på alle fronter, og ideen begyndte med et ønske om at udfordre det traditionelle snedkerarbejde, hvor træ oftest er lige. Orbit skulle dermed være en udforskning af runde former. Lasse Kristensen fra Egeværk ledede det krævende præcisionsarbejde, og resultatet blev den mandshøje, hængende skulptur, der på en og samme tid er meget rolig og meget dynamisk.

“Det er en vild oplevelse at have Orbit med på denne konference, hvor man slet ikke er i tvivl om, at der tænkes store tanker. På samme tid er der i det nordiske forum meget fokus på træ som et bæredygtigt materiale, der helt automatisk afholder sit eget CO2-regnskab. Det giver os endnu mere ro og stolthed i forhold til at arbejde med det materiale, som vi elsker så højt”, fortæller Lasse Kristensen i en pressemeddelelse.

COP24 slutter på fredag d. 14/12-2018

Tags: , ,

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.