Danske studerende vinder International konkurrence

0

To arkitektstuderende fra Aalborg Universitet vandt i sommers TRADA’s internationale designkonkurrence for studerende. Opgaven var, at designe en banebrydende bygning, der skulle kunne anvendes multifunktionelt og være konstrueret af træ.

Det var de to aalborgensiske arkitektstuderende Laila Alawneh og Yliana Cristova, der i sommers løb af med sejren i TRADA’s (Timber Research and Development Association) internationale design konkurrence for studerende.

Konkurrencens lavpraktiske formål var at få designet en ny bygning til det allerede eksisterende center for træ, der drives af The Sylva Foundation.

Enstemmig valgt af dommerpanellet

’The Leaf’, som vinderprojektet hedder, kombinerer træets karakteristiske egenskaber med en fantastisk æstetik, og det blev af denne grund enstemmig valgt som vinderen af konkurrencen, der i år har fået tilnavnet Arboreal.

Dommernes krav til projektet var:

  • Konstruktionen skulle være en 2 etagers bygning, der skulle fungere som en multifunktionel platform og være i stand til at huse kontorer, et foredragslokale, udstillings område, velkomstareal og et feltlaboratorium.
  • Der skulle indgå banebrydende materialer og teknikker, som ville inspirere brugerne af bygningen og de besøgende i centeret.
  • Projektet skulle følge nutidens bæredygtige principper både i design, materiale, løbende energiforbrug både før og efter opførelse, og desuden opfordre til en grøn transportpolitik for brugerne af området.

Og selvom årets deltagere, ifølge dommerpanelet, alle var særligt dygtige, var det den danske duo, der opfyldte kriterierne på bedste vis og løb af sted med sejren.

Banebrydende og kreativt design

Som kommentar på deres sejr, udtalte makkerparret sig:

”Det sværeste ved byggeprojektet var at skabe en banebrydende trækonstruktion, der ikke kun havde en høj ydeevne, men også var dekorativ. Vi ønskede at designet skulle nå til en dimension, hvor det ville udfordre tømmerets formbarhed med en kreativ løsning, der viser skønheden ved de naturlige flader.

Vi var helt afklaret med, at denne konstruktion var nødt til at vare et eksempel på, hvor fleksibelt det er at bruge træ i byggeprojekter. Et eksempel der ville gøre det op med den traditionelle opfattelse, som de fleste har af bygninger lavet af træ.”

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Arkitekt uddannelsen

Forfølg din interesse for træ.

Skal vi bygge skyskrabere af træ?

Glem alt om stål og beton. Byg det af træ!

Læs mere

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×