Dansktegnet skyskraber kan blive svensk vartegn

0

Det kan blive et spektakulært træhus på 34 etager som bygges i det centrale Stockholm om 10 år hvis de danske arkitekters forslag vinder konkurrence om bedste forslag til fremtidens bolig.

Af -

I anledningen af 100 års jubilæet i 2023 for HSB, Sveriges største boligforening, har HSB inviteret udvalgte arkitekter til en stor konkurrence om bedste forslag til fremtidens bolig.

Visionen med jubilæumsbyggeriet er at skabe et spektakulært boligprojekt med innovativ, miljøbevidst arkitektur, der repræsenterer fremtidens boliger og som skaber et nyt varetegn i den svenske hovedstad.

Danske C.F. Møllers kontor i Stockholm, Berg | C.F. Møller Architects, deltager sammen med DinellJohansson og Tyréns i konkurrencen under navnet “2023”.

34 etager skyskraber af trae - C. F. Moeller

Skyskraberen der bliver Stockholms nye vartegn – og med sine 34 etager den højeste træbygning i verden (Kilde: C.F.Møller)

Spektakulær trækonstruktion

De danske arkitekters forslag er et spektakulært 34 etagers højhus i træ, der vil være synligt langvejs fra. Den markante skyskraber bygges som en trækonstruktion omkring en stabiliserende betonkerne.

Ifølge C.F. Møllers hjemmeside er både den sociale og den miljømæssige bæredygtighed er tænkt ind i projektet: Hver lejlighed får en energieffektiv glasinddækket veranda, og selve bygningen får energi fra solceller på taget.

På gadeplan er der café og børnehave og i et nyt kvartershus kan alle beboere i området få glæde af markedsplads, motionscenter og cykeldepot. En fælles vinterhave giver mulighed for kolonihaver.

34 etager skyskraber af trae - C. F. Moeller

Det spektakulære træhus set indefra (Foto: Berg | C.F. Møller Architects)

Stem på din favorit

Alle forslagene til fremtidens bolig kan ses på HSB Stockholms Facebook-side. Her kan du også stemme på din favorit og dermed være med til at påvirke, hvordan fremtidens bolig i Stockholm skal se ud.

Gå til afstemningen her: HSB Stockholm/facebook

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×