Data-infrastruktur i bæredygtigt byggeri

0

BUILD inviterer til gratis webinar om EPD’er i LCAbyg den 12. februar 2021.

Af

Første skridt er taget i retningen mod at anvende produktspecifikke miljødata, baseret på EPD’er, til beregninger i LCAbyg. Hvis vi skal bygge bæredygtigt byggeri med lav klimabelastning kræver det, at vi bevæger os fra at anvende generiske data fra produktkategorier til at benytte produktspecifikdata. Et nyt projekt vil skabe den nødvendige data-infrastruktur, ved at koble LCAbyg og data fra miljøvaredeklarationer (EPD’er), skriver BUILD i invitationen til webinaret, som afholdes online den 12. februar 2021 klokken 9-11.

Sammen med BUILD vil EPD Danmark nu skabe den nødvendige data-infrastruktur, ved at gøre miljødata baseret på EPD’er tilgængeligt i LCAbyg.

Første del af arbejdet er ved at være klar, og derfor inviteres den danske byggebranche til følgende webinar, hvor resultaterne af den såkaldte arbejdspakke 1 (AP1) præsenteres.

Arbejdet har fokuseret på at gøre specifikke miljødata for byggevarer på det danske marked, i form af miljøvaredeklarationer fra EPD Danmark, tilgængelige for beregninger på bygningsniveau vha. LCAbyg.

Det er en grundlæggende forudsætning for, at brugere af LCAbyg har muligheden for at basere beregningerne på specifikke miljødata frem for generiske data.

Program:

Introduktion til projektet ”Faktabaseret valg af materialer til fremtidens byggeri – Kvalificering af miljødata i byggeriet”

Specifikke EPD’er til LCAbyg

EPD Data, på tværs af grænser

Opsamling og projektets videre forløb

 

Det er gratis at deltage i webinaret, men tilmelding er nødvendig.

Læs mere og tilmeld dig

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×