Debat: Skovene er verdens største CO2-støvsugere

0

En række forskere og branchefolk står som afsendere på et debatindlæg, der blev bragt i Information i juledagene. I indlægget argumenteres for, at skovene kan begrænse Europas CO2-udledninger med op til en femtedel, hvis vi forvalter og anvender dem fornuftigt.

Af

“Prognoserne for det globale klima er dystre, hvis vi ikke dramatisk reducerer verdenssamfundets klimabelastning. Alligevel halter det gevaldigt med at få vendt udviklingen og nå målsætningerne i Parisaftalen om reduktion af vores CO2-udledninger. […]

Heldigvis har vi en teknologi til rådighed, som er over 450 millioner år gammel: planternes fotosyntese. Når sollys får planter til at vokse, sker det gennem en reaktion mellem vand og CO2, som skaber ilt og plantemateriale, hvori kulstoffet fra atmosfærens CO2 er bundet. Skovene er således kæmpe CO2-støvsugere.

Alene i Europa har de fjernet mere end syv milliarder ton CO2 fra atmosfæren siden 1990, hvilket svarer til, at omkring 500 millioner ton CO2 årligt holdes ude af atmosfæren. Energien, som får træerne til at vokse, kommer direkte fra solen og er altså ganske gratis for os.”

Læs hele debatindlægget i Information

Tags: , ,

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×