Den søde kløe – version træ

0

Et planlagt, californisk højhus klædt i træ er inspireret af både de lokale Redwood-træer og af alle tiders mest berømte blondine.

Af -

Hvem kan glemme den ikoniske scene fra 1950’er-filmen Den søde kløe, hvor Marilyn Monroe står på en rist og kæmper med at holde styr på sine skørter? Nu planlægger det australske arkitektfirma Koichi Takada Architects at genskabe Monroes flagrende kjole på en 63 etagers høj bygning i Los Angeles.

Sky Tree, som projektet kaldes, er delvist inspireret af de gamle, tårnhøje californiske Redwood-træer og vil derfor være dækket af træ, og nederst på bygningen vil bølgende trælameller give mindelser om den hvirvlende dans fra den berømte skuespillers skørter.

Det sundeste sted i byen

Udover at være dækket af træ vil bygningen fremvise en såkaldt ”vejrtræknings-væg”, som arkitektfirmet kalder det: Grønne buske og planter skal vokse op ad muren og give bygningen et naturpræget look og samtidig forbedre luftkvaliteten.

“Vores vision er, at bygningen skal være det sundeste sted at bo i downtown LA”, siger Koichi Takada Architects til online-magasinet dezeen.

På taget af den høje bygning skal der efter planen anlægges terrasser og haver.

Højt og stort

Der er endnu ikke offentliggjort en tidsplan for Sky Tree, som har potentialet til at blive en af de højeste bygninger i Los Angeles.

Bliver den 63 etagers høje bygning færdig, vil den være på hele 52.397 kvadratmeter i alt fordelt på butikker og 528 lejligheder. Der planlægges desuden en swimmingpool på taget, træningsfaciliteter og et grønt område, som skal være åbent for offentligheden.

Og mon ikke Sky Tree vil få en Hollywood-fan eller to til at kigge forbi og mindes Marilyn Monroe og hendes flyvske kjole?

Kilde: dezeen, Arch Daily og Koichi Takada Architects

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×