Tags:

Den Store Brændedag

0

Af -

Gratis arrangement om brænde

Lær at bruge brændeovnen rigtigt, så du ikke forurener. Håndtér motorsaven effektivt og sikkert. Kløv brændet på den rigtige måde. Lav den perfekte brændestak. Og få svaret på, hvor og hvordan du selv – på billig vis – kan finde brænde i skoven. Sådan lyder nogle af overskrifterne for Store Brændedag, der finder sted lørdag d. 24. januar. Store Brændedag er en ny, landsdækkende event, som Skov- og Naturstyrelsen står for.

Landsdækkende brændedag

Eventen består af 26 lokale arrangementer fordelt på alle landsdele. Det er gratis at deltage – og tilmelding er IKKE nødvendig.

Store Brændedag - 26 lokale arrangementer
Figur 1 Store Brændedag består af 26 lokale arrangementer. Deltagelse er gratis. Find de lokale arrangementer på Skov- og Naturstyrelsens hjemmeside for Store Brændedag. Illustration: Skov- og Naturstyrelsen

Indhold

De lokale arrangementer vil typisk bestå af minikurser om træfældning, behandling af brænde og – ikke mindst – den rette måde at bruge sin brændeovn på. Store Brændedag henvender sig til hele familien, da der bl.a. også er konkurrencer for børn, varm kakao, snobrød og pølser over bålet, hestevognsture og meget mere.

Billigt og miljøvenligt – når man fyrer rigtigt

Så længe man fyrer korrekt, er træ et miljøvenligt og CO2-neutralt alternativ til oliefyret og andre opvarmningsformer. Herudover vil brænde ofte være en billig måde at varme boligen op på.

Brænde i flammer - Istockphoto
Figur 2 Når man fyrer korrekt er træ et miljøvenligt og CO2 neutralt brændsel. Foto: Istockphoto

Få motion, frisk luft, og naturoplevelser – og spar penge

”Med Store Brændedag vil vi bl.a. gøre opmærksom på, at man selv har mulighed for at tage ud i skoven og samle og skære brænde op, hvis man køber et sankekort. Man kan også købe retten til selv at fælde træer i et udvalgt område. Der er altså god mulighed for at få motion, frisk luft, naturoplevelser og spare penge på én gang. Og så vil vi ikke mindst bruge Store Brændedag til at fortælle alle om, hvordan de bruger deres brændeovne rigtigt, så den ikke forurener,” siger Skov- og Naturstyrelsens direktør, Hans Henrik Christensen.

Besøg den særlige Store Brændedags-hjemmeside, hvor du finder en oversigt over alle arrangementer: Store Brændedag

Varm op til arrangementet på trae.dk

På Træ Er Miljøs temaside om brænde kan du læse mere om brænde. Bl.a. kan du læse hvordan man bedst håndterer brændet, og hvordan man brænder det rigtigt af.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×