“Det er en kultur, jeg gerne vil være med til at videreføre”

0

Seks skarpe om træ til...

Af

…møbelsnedkerelev Frode Lange Sckerl, som tidligere på året vandt DM i Skills.

1. Hvordan føltes det at være en del af DM i Skills?

Det er en ære at få lov til at være en del af DM i Skills.

Det at kunne få lov til at vise sit fag frem på denne her måde, samtidig med at vise hvad man duer til, er vildt fedt – og samtidig føler man også, at man gør en forskel ift. at lokke flere ind i faget, når de (forhåbentlig) ser det fede ved netop ens fag!

2. Hvad betyder det for dig, at du har vundet DM i Skills?

Det er en kæmpe forløsning at have vundet DM og nu at kunne kalde mig Danmarksmester. Jeg har fået bekræftet, at jeg kan leve op til mine egne forventninger!

Der er selvfølgelig stadig Europamesterskaberne, som jeg også gerne vil klare mig godt til. Men jeg er stolt af at kunne kalde mig for Danmarks bedste selvom jeg stræber efter mere!

3. Hvorfor vil du gerne arbejde med træ?

Jeg vil gerne arbejde med træ af flere årsager.

En af disse årsager er, at der i Danmark er en lang historie og kultur om træhåndværket, og vi er kendt for at have nogle af de dygtigste møbelfolk – og det er en kultur, jeg gerne vil være med til at videreføre.

Min far, som også er møbelsnedker, har selvfølgelig også været en stor inspirationskilde, da jeg har kravlet rundt på hans værksted siden jeg var helt lille.

Foto: Privat

4. Hvad kan træ, som andre materialer ikke kan?

Træ er et levende materiale, der hele tiden arbejder og er i forandring. Det kræver, at man ved hvordan, hvornår og hvorfor man håndterer træet for at opnå det bedste resultat.

Træ er også et bæredygtigt materiale i modsætning til mange andre byggematerialer.

Og så er træ unikt – der findes ikke to ens stykker træ. Der er farveforskelle og forskellige strukturer i hvert enkelt træ, man bruger.

5. Hvad er det sjoveste og det sværeste ved at arbejde med træ?

Det sværeste og samtidig sjoveste ved træ er, at det arbejder hele tiden; det kan se ud på én måde den ene dag, men kan i løbet af natten komme til at se helt anderledes ud.

Træ – eller generelt møbelhåndværk – er sjovt og svært, da det på ingen måde er skånsomt. Man har en tolerance på langt under en millimeter, fejlmargenen er meget lille, hvilket kræver præcision.

6. Hvad er dine tanker om træ og bæredygtighed?

Jeg synes, det er vigtigt at bruge træ, da det kan være et bæredygtigt – idet man indkapsler CO2 – og utroligt holdbart materiale.

Jeg håber, at flere får øjnene op for at købe kvalitetsmøbler, som holder langt længere end møbler eller køkkener af ringe kvalitet, og dermed være med til at nedsætte vores træforbrug og CO2-aftryk verden over.

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.