Ekstremsport med motorsav og økser

0

Fra fredag den 11. august 2023 starter de nordiske mesterskaber i træ-ekstremsporten Timbersports®. Danmark er repræsenteret i to af fire konkurrenceklasser.

Af -

Tags:

Sidste år var Felixia Banck den første kvindelige atlet nogensinde til at repræsentere Danmark, og i går er hun igen klar til at udfordre, når den nordiske elite samles i norske Elverum for at dyste i discipliner som træfældning og øksehug i den verdensomspændende skovhugger-konkurrence Timbersports®.

“De nordiske mesterskaber nærmer sig, og jeg har helt klart kig på guldet. For at gå hele vejen kræver det en konstant stræben efter at forbedre mig og finpudse mine teknikker inden for alle discipliner samt masser af hårdt arbejde”, siger Felixia Banck og fortsætter:

“Jeg har en brændende passion for sporten og har trænet hårdt samt studeret andre atleters teknikker. Sporten går virkelig fremad på damesiden, og der har allerede været nogle fantastiske resultater denne sæson. Jeg elsker, at vi kan give hinanden et skub og kamp til stregen”.

Udover Felixia Banck deltager også de danske atleter Bo Andersen og Esben Pedersen.

De nordiske mesterskaber starter fredag den 11. august klokken 10.30 og kan streames via Facebook og YouTube.

Hvad er Timbersports?

I Timbersports konkurrerer atleter i op til seks traditionelle skovhuggersportsdiscipliner. Tre discipliner udføres med økse, tre med sav.

Konkurrencer udi skovhuggeriets kunst går efter sigende over 150 år tilbage og bliver ofte omtalt som “den originale ekstremsport”.

Timbersports har bredt sig ud over hele kloden, og konkurrencen udfolder sig nu på fire kontinenter med over 1.000 deltagere fra mere end 25 lande.

Kilde: Stihl Timbersports

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×