Empire State Building redesignet i træ

0

Af -

Den finske trævarefabrikant Metsä Wood har sammen med den verdenskendte arkitekt og fortaler for træ Michael Green designet bygningsikonet Empire State Building i træ. Det er første gang i 100 år, at man nytænker måden at bygge skyskrabere på.

Betydningen af træ som konstruktionsmateriale stiger hver dag i en stadig mere ansvarlig verden. Metsä Wood ønsker at give sit bidrag og være med til at udvikle de nye markeder.
Metsä Woods “Plan B”-kampagne bygger derfor på ideen om, at træ altid bør betragtes som et reelt alternativ i alt fra design til konstruktion – også i bygninger hvor træ ikke tidligere har været anvendt.

Empire State Building lavet af træ (Foto: Metsä Wood)

Empire State Building lavet af træ (Foto: Metsä Wood)

Anerkendt arkitekt bag redesign

Designet og konstruktionsplanen for træudgaven af Empire State Building er lavet af den canadiske arkitekt Michael Green og hans firma MGA. Det internationalt anerkendte designhus Equilibrium Consulting, som er verdensledende inden for konstruktion med træ, støttede processen med ekspertise og vejledninger omkring strukturforhold.

Det ikoniske bygningsværk Empire State Building blev i 1920’erne repræsentant for innovation inden for konstruktionsstål og var i mere end 40 år den højeste bygning i verden. Og det er således første gang i 100 år, at skyskraberen nytænkes.

 

Michael Green

Det er den canadiske arkitekt Michael Green som har medvirket til gentegningen af Empire State Building i træ (Foto:Metsä Wood)

Nye ideer om strukturer

“Meget har ændret sig i byggebranchen de seneste 85 år, men arkitekter stræber fortsat efter at give form til nye ideer om strukturer, energiforbrug og klimaændringer, og listen fortsætter. Derfor har vi valgt et af de mest ikoniske bygningsværker i nyere tid, Empire State Building, til Plan B-konceptet. Vi har designet en skyskraber med Metsä Woods Kerto® LVL-træprodukter som det primære byggemateriale i alt fra gulv til bærende søjler,” forklarer arkitekt Michael Green.

Green mener ikke blot, at skyskrabere konstrueret i træ er muligt – det er måske den mest praktiske og fremtidssikrede løsning i forhold til at takle den stadig stigende globale urbanisering samt for at imødekomme klimaforandringer.

“Jeg tror stærkt på, at fremtidens højhuse er konstrueret i træ. Massive fremskridt inden for komposit-træ og produktion af massetræ har dannet grundlag for en ny vision for, hvad der er muligt i konstruktionen af høje, sikre urbane træbyggerier. Men vi skal også ændre samfundets opfattelse af, hvad der er muligt. Det er faktisk sådan, at det er første gang i 100 år, at man nytænker skyskraberen,” fortæller Michael Green.

Empire State Building lavet af træ (Foto: Metsä Wood)

Empire State Building lavet af træ (Foto: Metsä Wood)

Fordi verden har brug for en Plan B

Plan B-konceptet udfordrer gængse fordomme om træ og udforsker træs konstruktionsegenskaber. Som en central del af konceptet viser Metsä Wood i detaljer, hvordan man designer og konstruerer genkendelige, moderne versioner af nogle af verdens mest kendte bygningsværker med træ som det primære byggemateriale. Konceptets primære målgrupper er arkitekter, bygningsingeniører og entreprenører.

Plan B-konceptet er præsenteret på Metsä Woods hjemmeside, hvor der ud over Empire State Building og den første Plan B-case, Colosseum, løbende resten af året, vil dukke flere redesignes af verdens mest kendte arkitektoniske bygningsværker op.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×