En fribytters træhus

0

En galeon har lagt til på land – billedligt talt i hvert fald. Det Amsterdam-baserede arkitektfirma GG-loop har nemlig ladet sig inspirere af et gammeldags træskib, da de tegnede dette lejlighedsbyggeri, der bærer navnet Fribytteren.

Af -

Det første, der springer i øjnene – både når man står foran bygningen, men også når man træder indenfor – er, at der anvendt træ overalt. Den hollandske bygning, der rummer to lejligheder, har træ på den ydre beklædning, de indre vægge og i de bærende konstruktioner, som er fritlagt ved nogle af vinduespartierne.

Der er tale om et dobbelthus med 120 kvadratmeter til hver af de to boliger, som fordeler sig over to etager. Fribytteren, eller the Freebooter som den hedder på engelsk, er beklædt med træskodder fra top til tå, hvilket giver en bølgende fornemmelse, der leder tankerne hen på maritime eventyr.

Ud over at give bygningen sit distinkte udtryk bidrager skodderne også med en række praktiske og æstetiske funktioner indendørs. De bryder lyset, hvilket giver et spændende spil af lys og skygge, og når sommersolen bager, hjælper de med at holde lejlighederne svale, samtidig med at de giver lidt ekstra privatliv hele året rundt.

Kilde: Curbed

Fotos: Francisco Nogueira, Michael Sieber og Juliana Gomez

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×