En hvirvelvind af cedertræ

2

Buede planker af japansk cedertræ danner en kaotisk, hvirvellignende struktur i restauranten Embers i Taipei.

Af -

Curvink Architects, som står bag det specielle trædesign over baren på Embers, sammenligner strukturen med en fuglerede eller et boblebad. Den er lavet af tre 25 meter høje cedertræer fra de skovklædte bjergsider i Hsinchu, en by i det nordlige Taiwan, i samarbejde med designer og producent En-Kai Kuo.

Træerne blev fældet som en del af udtyndingen – en proces, hvor et antal træer målrettet fjernes for at forbedre sundheden og væksten hos de resterende.

Efter at være blevet transporteret til et nærliggende savværk blev de tre cederstammer opskåret i planker og dampbøjet. Det resulterede i smukt buede planker, der hver spænder over tre meter i diameter.

Traditionel japansk trækunst

Tilbage på Embers blev buerne arrangeret med tilfældig hånd af Kuo, som anbragte dem i retning med uret for at skabe den hvirvelagtige struktur.

En enkelt cedertræsbjælke er delvist indlejret i en af ​​restaurantens bærende søjler og fungerer som en bardisk, hvor gæsterne kan stille deres drinks.

Under hvirvlen er en betjeningsø udformet af yderligere 64 cederbjælker. Den ene ende af øen har været udsat for metoden shou sugi ban (som også går under navnet yakisugi) – en traditionel japansk metode til konservering af træ, hvor overfladen forkulles let. Metoden sikrer, at sukkerstofferne i træet brændes af, så de mikroorganismer, der ellers over tid ville nedbryde træet, ikke får noget at leve af.

Bliver gæsterne svimle af at kigge på hvirvlen, kan de til gengæld glæde sig over, at resten af restaurantens interiør er holdt helt enkelt for ikke at stjæle fokus fra den særprægede struktur.

 

Kilde: Dezeen

Fotos: Curvink Architects / En-Kai Kuo

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

2 kommentarer

  1. Jakob Buhl siger:

    Så vidt jeg kan se, er der dog ikke tale om ceder, men om cryptomeria. På dansk betegner ceder normalt Cedrus sp., hvoraf vi ser en art og en varietet i danske haver og endnu en art i Libanons flag.

  2. Jakob Klaumann siger:

    Hej Jakob
    Tak for din kommentar, og vi er helt enige.
    I manchetten skriver vi at det drejer sig om Japansk Ceder, som også er et navn der anvendes for Cryptomeria japonica.

    bedste hilsner
    Jakob fra Træ.dk

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×