En tur på (træ-)tønden

0

Træ kan bruges på mange, mange måder, og nye produkter kommer hele tiden til. Seneste skud på stammen er et toilet af træ som både er smukt designet og efter sigende skulle være dejligt lunt at sidde på.

Af -

Elsker du træ så meget, at du helst vil være omringet af det hele tiden? Uanset hvad du laver – og uanset hvor privat det er?

Så er der håb forude! Det finske firma Woodio har efter flere års tilløb færdiggjort deres nye toilet af træ. Woodio Block er navnet på toilettet, som er fremstillet af træflis og harpiks og er 100 procent vandtæt.

Udover det æstetiske er der miljømæssige grunde til, at firmaet har valgt at bruge træ i deres produkter:

”Vi er simpelthen på en mission for at gøre en forskel. Som miljømærke ønsker vi at tilbyde en badeværelsesløsning, der er mindre belastende for miljøet,” siger Petro Lahtinen, grundlægger og administrerende direktør hos Woodio.

Tusindvis af timers arbejde

Det moderne, vægmonterede toiletsæde er designet ud fra skandinavisk form og funktion og giver samtidig god samvittighed. Det fungerer på samme måde som ethvert andet toilet – dog med tre væsentlige fordele. Hemmeligheden ligger i det særlige Woodio®-materiale, som praktisk taget er umuligt at ødelægge ved normal brug. Overfladerne er desuden lette at holde rene på grund af materialets smudsafvisende belægning. For det tredje føles Block-toilettet – takket være materialets høje træindhold – varmt for huden at sidde på.

”Block-toilettet har været det mest udfordrende produkt, vi hidtil har udviklet. Du kan kalde det et gennembrud på linje med Tetra Pak-pakkerne og Gore-Tex vandtætte tekstiler. Vores udviklingsarbejde startede allerede i 2017, og det har taget tusindvis af timers arbejde og indsats fra vores partnere og Woodio-udviklingsteamet. Jeg kan ikke beskrive følelsen, da vi fik den første prototype til at fungere. Læringen fra dette projekt åbner op for mange produkter også i fremtiden og hæver Woodio-teknologiens forretningspotentiale til et helt nyt niveau,” fortæller Petro Lahtinen.

Komplet badeværelse i træ

Woodio Block er virksomhedens seneste produkt til badeværelset. I forvejen findes allerede 17 forskellige håndvaskmodeller og et badekar.

I det lange løb er Woodios mission at reducere klimapåvirkningen fra badeværelsesindustrien.

 

Kilde og fotos: Woodio

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×